Izložba fotografija „Lepota starenja“ u Zrenjaninu

Izložba fotografija „Lepota starenja“, nakon nekoliko drugih gradova, biće postavljena u Zrenjaninu. Zatim se seli dalje Srbijom, radujući publiku u svakom gradu.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Izložba fotografija „Lepota starenja“ naših poznatih i manje poznatih foto-autora, biće predstavljena u Savremenoj galeriji Zrenjanin. Otvaranje će biti ponedeljak, 21. marta u 16 časova. Izložbu organizuju Udruženje građana Snaga prijateljstva Amity i Foto-savez Srbije.

Izložba je premijerno bila otvorena 1. oktobra 2021. godine na Međunarodni dan starijih osoba u UK Parobrod u Beogradu. Zatim je bila i u Aleksincu, Aranđelovcu i Paraćinu.

Fotografije prikazuju, na najbolji mogući način, pozitivnu sliku starosti. Na fotografija se vidi prirodno starenje, vide se znanje i veštine starijih ljudi, njihove emocije i dostojanstvo i doprinos porodici i društvu.

Izložba nosi poruku lepote starenja, poruku da je svako doba lepo, da stariji treba da imaju više poverenja u sebe, da više učestvuju u radnim i društvenim aktivnostima i time doprinesu dužem životnom veku.

Žiri u sastavu Branislav Brkić, MF FSS, Branimir Кaranovič, КMF FSS i Vlade Satarić, UG „Snaga prijateljstva“ Amity od 374 fotografija prispelih na konkursu odabrao je 68, dok je za izložbu prihvatio 72 rada od 47 autora.

Izložbu je podržalo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog. Organizovana je u okviru programa: „Sprovođenje antidiskriminacionih politika u Republici Srbiji za 2021. godinu“.

Posle Zrenjanina, izložba će biti predstavljena i publici u Čačku i Kovinu.

Izvor: Danas

Fotografija: (Prvo mesto) Vladimir Mijailović, „Doživeti stotu, doživeti stotu“