Ekonomija Magazin Godine Tehnologija i obrazovanje

Internet povećava produktivnost firmi

Produktivnost sektora malih i srednjih preduzeća raste za preko 10 odsto ukoliko se u poslovanju aktivno koriste prednosti interneta, rečeno je na okruglom stolu u Privrednoj komori Srbije povodom Svetskog dana telekomunikacija.

Predstavnik Privredne komore Srbije, Zdravko Jelušić, tom prilikom je dodao da mala i srednja preduzeća (MSP) koja koriste informaciono-komunikacione tehnologije i internet beleže dva puta veći izvoz i dva puta veći rast od sličnih preduzeća koja koriste samo tradicionalne kanale poslovanja.
On je istakao da neke domaće kompanije iz oblasti ove industrije već imaju svetsku reputaciju i da je njihova stopa rasta 20 odsto na godišnjem nivou.
Podsetio je da je država napravila poseban paket podsticajnih mera pomoći za razvoj softverske industrije, i da IT potrošnja u Srbiji iznosi 58 evra po glavi stanovnika, dok je prosek u prvih 15 zemalja u EU oko 600 evra.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija