Početna Magazin Godine Bivši direktor Instituta „Niška Banja“ uhapšen

Bivši direktor Instituta „Niška Banja“ uhapšen

Doktor Aleksandar Dimić (58), bivši direktor Instituta za lečenje i rehabilitaciju „Niška Banja“, uhapšen je i zadržan u policiji zajedno sa Vladanom Miletićem (44) načelnikom pravne službe i doktorom Draganom Menković (57) načelnikom odeljenja radiologije Instituta.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
Dimić se sumnjiči da je 9. jula 2010.godine doneo Odluku o nabavci nove magnetne rezonance po principu zamene staro za novo uz doplatu, u suprotnosti sa Zakonom o javnim nabavkama i Zakonom o sredstvima u svojini Republike Srbije, a da je zatim i zaključio Ugovor o javnoj nabavci nove magnetne rezonance i prodaji stare.
Staru magnetnu rezonancu osumnjičeni Dimić je prodao preduzeću DOO „Esamed“ iz Novog Sada bez izvršene procene i sprovedene javne licitacije za iznos od milion dinara iako je njena knjigovodstvena vrednost na dan prodaje iznosila 14.451.284 dinara nanevši na taj način štetu Institutu u iznosu od 13.451.284 dinara. 
Preduzeće DOO „Esamed“ je magnetnu rezonancu prodalo osumnjičenom Draganu Menkoviću, koji je osnovao specijalističku ordinaciju „Artro medik“ u Nišu, za iznos od 423.000 dinara, prim čemu je osumnjičeni Menković za navedenu uslugu direktoru preduzeća DOO „Esamed“ dao 8.000 evra, a Menkovićeva saradnica 7.000 evra, saopštila je policija.