Magazin Godine Srbija

Penzioner poklanja kuću odličnim siromašnim učenicima

Zoran Ilić (73) iz Kruševca, penzionisani komercijalista firme 14. oktobar iz tog grada, nudi besplatno sprat svoje kuće u Vojvođanskoj ulici za smeštaj odličnih učenika koji nemaju novca.

“Penzioner sam koga ne drži mesto. Tri do četiri meseca živim u Beogradu, Ulcinju, a ovde sam sa suprugom samo tokom zime. Ne isplati se prodavati kuću jer su cene niske, ne bih da je poklanjam, a stoji prazna”, objašnjava Zoran.

On navodi da je kuću nasledio od roditelja i da će je ostaviti svojim naslednicima, ali do tada, želi da je ustupi mladima. On je prvo mejlovima zamolio profesore da mu kažu kome je od učenika potreban smeštaj, a kada nije dobio ni jedan odgovor objavio je oglas na kući:

Ako si darovit/a, a još i dobar đak, u ovoj kući imaš besplatan boravak”. Za sam oglas angažovao je umetnike, članove udruženja Asocijacije mladih kojima će izdati prizemlje kuće, za koju kaže da može da primi šest učenika u tri dvokrevetne sobe.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija