Početna Magazin Godine Ekonomija Infostan: Veći popusti za dužnike nego za redovne platiše

Infostan: Veći popusti za dužnike nego za redovne platiše

Beogradski Infostan nastavlja sa tradicijom podsticaja neplaćanja usluga javnim preduzećima: 15 odsto popusta i 60 rata za najveće dužnike, a samo sedam odsto popusta za redovne platiše.

Grad Beograd će svima koji duguju za komunalne usluge omogućiti da plate dug po veoma povoljnim uslovima – uz otpis 15 odsto potraživanja, i plaćanje na 60 rata. Svi koji duguju Infostanu zaključno sa 31. martom 2014. godine, moći će od 1. juna do 31. septembra 2014. da zaključe ugovor o reprogramu dugova.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Reprogramom su obuhvaćeni dužnici po pravosnažnim rešenjima, rešenjima o izvršenju, oni koji duguju više od šest meseci, a nisu utuženi i dužnici koji su potpisali ugovor o priznanju duga i plaćanju na rate.

Reprogram duga obuhvata glavnicu, troškove obračuna kamate, sudske i troškove privatnih izvršitelja, koji su plaćeni do tog trenutka.

Obračun kamate miruje tokom primene reprograma, a ugovorom o priznanju duga predviđeno je i plaćanje tekućih obaveza.

Za utvrđeni iznos duga ponuđena je mogućnost plaćanja na rate, bez grejs perioda i uz otpust dela duga u zavisnosti od broja rata (za promptno plaćanje 15 odsto, na tri rate – 12 odsto, na šest rata – 10, na 12 rata – pet odsto i preko 12 rata, bez mogućnosti otpusta duga).

Za izmirenje duga većeg od 200.000 dinara ponuđena je mogućnost otplate do 60 rata.

Grad Beograd preporučio je javnim preduzećima i dodatne stimulativne mere za redovne platiše, pa bi tako, pored dosadašnjeg popusta od pet odsto, za redovno plaćanje u narednih šest meseci bio odobren još jedan odsto popusta od sedmog meseca (ukupno šest odsto).

Za redovno plaćanje u narednih 12 meseci, od trinaestog meseca odobravao bi se još jedan odsto popusta, čime bi se ukupan iznos popusta za redovne platiše popeo na sedam odsto.

penzionerska-porodicna-popust-kartica-penzin[maxbutton id=“1″]