Početna Magazin Godine Društvo Ne dirati penzionere – oporezovati estradu

Ne dirati penzionere – oporezovati estradu

Zanimljiva je nada da će politički kor usmeriti pažnju finansijskih institucija u pravcu estrade sa kojom gaji dugu tradiciju intimne saradnje na više nivoa…

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije „Transparentnost“ podržava vladine aktivnosti za smanjivanje budžetskog deficita i uvođenje kontrole u trošenju novca poreskih obveznika Srbije, ali smatra da „ne treba smanjivati penzije, već oporezovati estradu“.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

– Penzioneri ne smeju trpeti štetne posledice nastale rastakanjem novca iz PIO fonda devedesetih godina, nezakonito stečenih penzija pojedinaca i bahatom trošenju novca poreskih obveznika prethodnih decenija – poručili su iz Saveta.

Kako bi se zaštitili penzioneri, kao jedna od ranjivijih grupa u našem društvu, Savet je pozvao Vladu Srbije i Ministarstvo finansija da, pre zadiranja u već stečena prava „najstarijih i najbolesnijih“ građana Srbije, po hitnom postupku sprovedu tri značajne mere, prenosi Tanjug.

U saopštenju se predlaže uvođenje realnog poreskog opterećenja za estradne zvezde sa velikim prihodima u koje država nema uvid, sprovođenje unakrsne provere prihoda i imovine, i oduzimanje imovine stečene krivičnim delom, čijom se prodajom takođe može smanjiti budžetski deficit.

Komentar Penzina: Nažalost, Savet ne pominje svoje procene o kolikom je tačno iznosu ovde reč, i u kolikoj meri bi prikupljeni novac mogao da doprinese rešenju. Zanimljiva je i nada da će politički kor usmeriti pažnju finansijskih institucija u pravcu estrade sa kojom postoji duga tradicija saradnje na više nivoa.