Početna Magazin Godine Horoskop za petak, 28. novembar 2014.

Horoskop za petak, 28. novembar 2014.

Horoskop za petak, 28. novembar 2014.

Dan prelaza Merkura u znak Strelca i Lilit u znak Device. Formira se kvadrat između njih dvoje po stupanju u ove promenljive znake. Biće potrebno da se prilagodimo. Biće potrebno da obuzdamo nervozno titranje u sebi.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Merkur ostaje u Strelcu do 16. decembra. Kao što smo spomenuli u Astrološkom pregledu sedmice, nezgodna stvar sa Merkurom u ovom znaku jeste što je Merkur sam po sebi „krilata planeta“ koju odlikuje brzina, a Strelac ovu brzinu akcentuje do prelaska u nasumično zujanje. Kao muva bez glave.

Tako da možemo očekivati da u ovom periodu budemo zatrpani informacijama, rečima, događajima, da ne znamo gde da pogledamo, šta da počnemo da obrađujemo.

Ono što je zaista dobro jeste spoj Strelčeve želje za širenjem horizonata i Merkurove želje za prikupljanjem informacija. U okviru svog domena delovanja, možemo napraviti iskorak i otvoriti nove načine gledanja na materiju ili se možemo uputiti u do sada za nas nepoznatom pravcu i sasvim novim znanjima.

Ljudi dosta komuniciraju u ovom periodu. Ako ste  osoba koja je sposobna da apsorbuje veću količinu informacija i voli da upoznaje nova lica, ili su vam kontakti sa ljudima potrebni, uživaćemo. U suprotnom, povučenijim osobama bi ovaj period mogao biti pomalo naporan.

Lilit doprinosi povećanom nivou nervoze, naročito u narednim danima, dok se malo ne priviknemo. Jer ona u znaku Device traži perfekciju. Traži je u svakom detalju fokusirajući se ne na postignut napredak, već na mane. Čak i kada ih je lako ispraviti. A detalja će biti mnogo. Jer mnogo je novih stvari oko nas.

I tu dolazi do problema u ovim danima – ne možemo da postignemo da korigujemo sve to novo što dolazi u naš delokrug.

U narednim danima bi i mnogi mogli da se požale na probavne tegobe. Jer, i bukvalno, nekima će biti teško da „svare“ sve što im se servira.

Naročito osetljivi u narednim danima jesu pripadnici prve dekade promenljivih znaka (Blizanci, Device, Strelčevi i Ribe).