Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 24. novembra do 1. decembra 2014. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 24. novembra do 1. decembra 2014. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 24. novembra do 1. decembra 2014. godine

Ova sedmica nam donosi neke promene na duboko skrivenom, intimnom nivou. Kako nismo, kao civilizacija, uspeli ni da u potpunosti prepoznamo, a kamo li da shvatimo sve slojeve ljudske ličnosti, zauzeti uvek važnijim stvarima, na ovakvu vrstu promena uglavnom ne obraćamo pažnju.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Hiron, planetoid za koga mnogi nisu sigurni ima li ikakvog uticaja na nas na Zemlji, u ponedeljak kreće direktnim hodom. Hiron se nalazi u znaku Riba od 2010. godine i tu će boraviti sve do 2019. godine.

Njega vezujemo, pre svega, za otkrivanje naših bolnih tačaka i pokušaje da se one zacele. Ribe označavaju one najdublje kutke ljudske duše i bezvremenu i besprostornu povezanost svih ljudskih bića. Boravak Hirona u ovom znaku stavlja pred nas osetljiv zadatak i traži da se bavimo temama na koje bismo često najradije zaboravili.

Sada, kada kreće direktno, daje nam mogućnost da napravimo korak bliže prepoznavanju, prihvatanju i zacelenju onih duboko sakrivenih boli. To će biti olakšano onim osobama koje su se tokom perioda njegovog retrogradnog hoda (od 21. juna do 23. novembra) hrabrije suočavale sa sobom.

Već u četvrtak ćemo imati priliku da vidimo koliko su nam čvrsti temelji, koliko znamo šta hoćemo. Jer Hiron će biti u izazovnom aspektu (precizno: u kvadratu) sa Venerom u Strelcu. Ako želite da proverite da li Hiron ima uticaja na vas, obratite pažnju na dešavanja u vama i oko vas tokom radne sedmice („radne“ u klasičnom smislu: pon-pet).

Da li se spremnije i odlučnije postavljate prema sopstvenim slabostima? Znate li da razlučite šta su stvarne želje i potrebe, a šta zanosi trenutka?

Još kontroverznija od Hirona, Lilit u petak prelazi iz Lava u znak Device. U Lavu je bila od 4. marta ove godine, a u Devici će boraviti od 28. novembra 2014. do 25. avgusta 2015. godine.

Lilit pokazuje snažnu stvaralačku i žensku stranu, te se zato – u civillizaciji koja je još uvek primarno „muška“, ona označava i kao mračna. Lilit nam daje snagu potrebnu da stvaramo drugačije i novo (dakle, stvaramo u pravom smislu te reči, a ne da reprodukujemo), ali donosi i frustracije kada nešto nije autentično i urađeno do kraja kako treba.

Njen boravak u Devici će zahtevati od nas da svakodnevnim zadacima, zdravlju i higijeni, organizaciji sopstvenog života, pristupimo sa elanom. Inače nas čeka dupla doza frustracije. Jer Devica je perfekcionista koji insistira na detaljima, a Lilit želi da se čovek apsolutno posveti onome što stvara. Ako budemo aljkavi, eto stresa.

Kao i sa Hironom, i sa Lilit u prepoznavanju njenog dejstva imamo pomoć jedne lične planete. U pitanju je upravo planeta vladalac Device, znaka  u koji Lilit ulazi – Merkur. Merkur će u petak obrazovati kvadrat sa Lilit i eto nama pomalo neprijatne uzbuđenosti. Obratite pažnju na nivo stresa krajem sedmice.

Merkur kvadrat sa Lilit pravi iz znaka Strelca u koji upravo u petak i ulazi. Budući da Merkur vlada tako mundanim stvarima kao što je razmena sa ljudima (verbalna, pisana, novčana…), njegova kretanja većina ljudi mnogo lakše oseća.

U Strelcu je Merkur isuviše usplahiren. Njegova brzina sada postaje jurnjava, pa je lako period njegovog boravka u ovom znaku opisati kao fliper – brzina koja tek ponekad dovede do rezultata. Treba to savladati.

I Merkur i Venera prave još po jedan važan aspekt tokom ove sedmice. Merkur, još uvek u Škorpiji, u sredu pravi konjukciju sa Saturnom. Pre ludila i jurcanja, imaćemo neke ozbiljne razgovore. Venera, istog dana kada pravi kvadrat sa Hironom, pravi i trigon sa retrogradnim Uranom u Ovnu. Za razliku od ozbiljne srede, četvrtak obećava zabavu.

Da bismo mogli da se zanesemo, pokazuje i kvadrat između Sunca u Strelcu i Neptuna u Ribama, baš tog istog četvrtka. Lepo je (i neretko korisno) da se prepustimo, ali ćemo morati da nađemo ravnotežu između ove ozbiljnosti i hodu po oblacima.

Na to nas upućuje i Prva mesečeva četvrt koja pada u subotu i od nas traži da nađemo čvrst materijal za gradnju snova. Da utvrdimo ono što smo započeli sa Mladim mesecom pre nedelju dana.