Dom i stanovanje Magazin Godine Srbija

Gerontološki centar u Nišu za 286 korisnika

U Gerontološkom centru u Nišu može da bude smešteno ukupno 286 korisnika, računajući i dnevni smeštaj osoba sa demencijom koji bi trebalo da se realizuje u najskorijem periodu.

Centar prihvata i nepokretene, potpuno zavisne od tuđe nege i pomoći ali i osobe koje mogu samostalno da brinu o sebi.

Međutim, direktorka Gerontološkog centra Mirjana Stamenković, kaže da bi ove usluge bi bile kvalitetnije kada bi ovakve ustanove bile specijalizovane, kao i da bi briga o starima mogla bi da bude organizovana i po modelu hraniteljstva.

Pregledajte na Penzinu ponudu domova za stare u Srbiji!
Pregledajte na Penzinu ponudu domova za stare u Srbiji!

Na prijem u gerontološki upućuje Centar za socijalni rad “Sveti Sava” a dokumentaciju pregleda i komisija za prijem gerontološkog centra. Cena smeštaja je od 23.400 za one koji samostalno brinu o sebi do 48.240 dinara za korisnike kojima je potrebna medicinska pomoć, prenosi NTV.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija