Magazin Godine Život i godine

Dvorski Kompleks se otvara za turiste

U saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda, Dvorski kompleks na Dedinju najavio je početak turističke sezone 2014. godine i obilaske za turiste od 8. aprila do 26.oktobra.

Obilasci Dvorskog kompleksa organizovani su tako da se posetioci uz pratnju profesionalnih turističkih vodiča upoznaju sa istorijom, umetnošću i kulturom u prijatnoj dvočasovnoj šetnji.

Svake subote i nedelje od 8. aprila do 26. oktobra u dva redovna termina, od 11,00 i od 14,00 sati, Dvorski kompleks biće otvoren za javnost, navedeno je u saopštenju kancelarije princa Aleksandra.

Kompleks na Dedinju nalazi se na imanju od 135 hektara, na najvišem brežuljku ovog naselja. U okviru kompleksa nalaze se Kraljevski dvor, Beli dvor i dvorska kapela Svetog Andreja Prvozvanog, slave Karađorđevića, koji se obeležava 13. decembra po Gregorijanskom kalendaru.

Da se prijavite ali i pripremite sami za izlet pročitajte više o Dvorskom kompleksu na sajtu Turističke organizacije Beograda.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija