Dom za stare Elite Home Star

Bez obzira da li vam je potreban dobar dom za stare koji će se brinuti o vašoj dragoj osobi nakon što je doživela pad ili koja usled moždanog ili srčanog udara, ili nekog oblika demencije ne može više da se sama stara o sebi ili ako jednostavno želite da obezbedite prijatnu i sigurnu sredinu za svoje najstarije, dom za stare Elite Home Star je odličan izbor.

Elite Home Star je luksuzan privatan dom za stare koji se nalazi na beogradskoj opštini Surčin, u naselju Progar. Dom se nalazi u izuzetno mirnom okruženju, na samo 20-ak kilometara od centra Beograda. U pitanju je mirno mesto, savršeno za odmor i beg od gradske gužve, a opet je dovoljno blizu grada i lako se do njega dolazi. Nadomak doma se nalaze Bojčinska šuma i reka Sava, prirodne lepote kao stvorene za opuštanje.

Smeštaj

Elite Home Star je dom za stare koji je izgrađen u skladu sa svim standardima i propisima i licenciran je za smeštaj svih grupa korisnika.

Sigurnost doma i udobnost smeštaja su veoma važni činioci kada se razmišlja o izboru doma za stare. Najsavremeniji sistem grejanja i hlađenja, video nadzor sa 28 kamera koje rade 24 časa, najsavremenija oprema u svim prostorijama doma, samo su neke od stvari koje su na raspolaganju korisnicima ovog doma.

Površina doma je oko 1.600 kvadratnih metara, a optimalan broj korisnika je 48. Sve sobe su prilagođene pokretnim, polupokretnim i nepokretnim osobama.

Postoji 26 luksuzno opremljenih smeštajnih jedinica – garsonjere, apartmani i dvokrevetne sobe.

Svaka soba ima pripadajuće kupatilo, garnituru za sedenje, televizor sa kablovskim kanalima, terasu, garderobni orman, a većina soba poseduje i svoju čajnu kuhinjicu sa frižiderom.

Soba Dom za stare Elite Home Star

Dobar dom za stare odlikuje se i time što njegovi korinsici nisu vezani za svoje prostorije. Dom za stare Elite Home Star štiti svoje korisnicike od usamljenosti i izolacije. Pored luksuznih soba, na raspolaganju su im i centralni dnevni boravak, trpezarija, bar i ogromno uređeno dvorište.

Dnevni boravak je centralna i najlepša prostorija u domu, površine 135 kvadratnih metara. Opremljen je bibliotekom, velikim garniturama, foteljama i stočićima.

Ono što je možda i najveća prednost ovog doma, kada je sam prostor u pitanju, jeste dvorište koje se prostire na površini od skoro jednog hektara. U centralnom delu dvorišta nalazi se veliki senik sa klupama.

Cela površina dvorišta prekrivena je zelenim površinama, cvećem, klupama, asfaltiranim stazama za šetnju koje su uveče lepo osvetljene…. Zelene površine se automatski navodnjavaju i svakodnevno ih održava baštovan pa je dvorište uvek uredno i sređeno.

Iza prostorija doma, u istom dvorištu, nalazi se još jedan manji objekat koji je predviđen za povremeni smeštaj za rodbinu ili prijatelje koji su u poseti korisnicima doma, a ne žive u blizini.

Nega u domu za stare Elite Home Star

Dobar dom mora imati adekvatan broj stručnog osoblja koje je posvećeno staranju o korisnicima i njihovoj dobrobiti.

Stručan medicinski kadar, koga čine lekar, glavna medicinska sestra, medicinske sestre, fizioterapeut i negovateljice, svakodnevno obilaze, neguju i leče korisnike doma. Po zahtevu i potrebi, dom može obezbediti i preglede lekara specijaliste.

Elite Home Star ima poseban deo namenjen za bolesne i nepokretne. Sobe su opremljene specijalnim medicinskim krevetima i ostalom neophodnom opremom.

Soba za nepokretne i polupokretne Dom za stare Elite Home Star

Položaj tela nepokretnih bolesnika menja se na svaka dva sata što je od izuzetne važnosti da bi se sprečio nastanak dekubitusa. Posebno zaduženo medicinsko osoblje i negovateljice konstantno su prisutni i vode brigu.

Pored toga, korisnicima su na raspolaganju i usluge fizikalne terapije. Cilj je da se korisnicima doma omogući što je moguće veća nezavisnost. Fizikalna terapija je posebno delotvorna kod preloma i povreda, oporavka posle šloga i kod nepokretnih bolesnika. Takođe, fizioterapeut je na usluzi i svim drugim korisnicima radi održavanja kondicije.

Takođe, socijalni radnik je tu u svakom trenutku, od prijema i pomoći oko prilagođavanja na nove uslove života, zatim kod tekućih pitanja kao što su održavanje veze sa porodicom ili pomoć u ostvarivanju socijalnih prava, ali je tu i kada zatreba podrška u prevazilaženju životnih teškoća.

Ishrana u domu za stare Elite Home Star

Ishrana se posebno planira i prilagođava potrebama svakog korisnika. Svi obroci se pripremaju od svežih i zdravih namirnica uz konsultacije sa nutricionistom doma i lekarom.

Svakodnevno se spremaju tri glavna obroka, dve užine i dva topla napitka (čaj ili kafa). Hrana se priprema u kuhinji opremljenoj najsavremenijim aparatima.

Trpezarija Dom za stare Elite Home Star

Da bi uživanje i komfor bili maksimalni, hrana se služi u prostranoj trpezariji, sa udobnim stolicama, stolovima i sa puno dnevnog svetla. U njoj se takođe nalazi i televizor. Po potrebi, hrana se može poslužiti i u sobama.

Društveni život

U samom domu postoji puno načina da se kvalitetno provede slobodno vreme.

Veliko uređeno dvorište sa klupama i zelenilom, opremljen dnevni boravak sa bibliotekom i televizorom, u kojem korisnici mogu da se opuste, čitaju, igraju društvene igre, samo su neki od načina da se ispuni slobodno vreme. Internet i dnevna štampa svakog dana omogućavaju da korisnici doma ostanu u toku sa svim dešavanjima ukoliko to žele.

Dnevni boravak biblioteka Dom za stare Elite Home Star

Svi verski i državni praznici se proslavljaju sa osobljem doma u porodičnoj atmosferi. Takođe, svaki rođendan, slava i svi ostali datumi koji su bitni korisnicima se ne zaboravljaju.

Najmanje jednom mesečno se organizuju izleti kao i različite kulturne i zabavne manifestacije.

***

Sve je veći broj domova za stare u Srbiji. Šta je to što dom za stare Elite Home Star razlikuje od većine drugih?

Pre svega, mora se naglasiti – Elite Home Star je ispoštovao sve zakone i propise.

Ono što ga čini pravim izborom, međutim, nije neosporan luksuz smeštaja već odnos prema korisnicima. Zaposlenima u domu za stare Elite Home Star je važno da budete srećni, zdravi i da se osećate kao kod kuće. Osoblje doma je stručno, posvećeno, uvek nasmejano i ljubazno.

U domu Elite Home Stare su se potrudili da vam penzionerski dani ne budu sumorni i dosadni.

Zato Elite Home Star nudi luksuz, komfor i lep život, a ne mesto za preživljavanje.


Više fotografija možete videti na profilu doma za stare Elite Home Star u katalogu Tefter portala Penzin: Dom za stare Elite Home Star ili na sajtu doma: domzastareelite.com

Dom za stare Elite Home Star
Vlade Obradovića Kamenog 145,
11275 Progar – Surčin
mob: 064 8352 951