Finansije i lične finansije Foto albumi

Baja Patak

Baja Patak je već nekoliko godina prvi na Forbsovoj listi izmišljenih likova. I ova slika Karla Barksa na skače po gomili zlatnika prodata je za ogromnu sumu novca.

Baja Patak izuzetno je srećno živinče. Već nekoliko godina, prvi je po bogatstvu na listi izmišljenih likova časopisa Forbes. Ove, 2013. godine, njegovo bogatstvo procenjeno je na 65,4 milijarde dolara. Forbes je izračunao da se njegovo ulaganje u zlato, rudarstvo i traženje blaga isplatilo, te da je on uvećao svoj kapital.

Baju Patka, kako je njegovo ime Scrooge McDuck preneto na srpski, izmaštao je i nacrtao Karl Barks. Baja, velika cicija, “samo jadni starac” kako se predstavlja drugima, pa i svom simpatičnom i uvek mrzovoljnom nećaku Paji Patku, odlično prolazi i na aukcijama.

Slika Karla Barksa “Sport za tajkune” (The Sport of Tycoons) iz 1974. godine prodata je 2011. godine za 262.900 američkih dolara.

Na slici je prikazan Baja kako u svom trezoru skače u gomilu zlatnika čija “dubina” samo što nije dostigla 90 stopa (27,5m).


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija