Baja Patak

Baja Patak

Baja Patak je već nekoliko godina prvi na Forbsovoj listi izmišljenih likova. I ova slika Karla Barksa na skače po gomili zlatnika prodata je za ogromnu sumu novca.

Baja Patak izuzetno je srećno živinče. Već nekoliko godina, prvi je po bogatstvu na listi izmišljenih likova časopisa Forbes. Ove, 2013. godine, njegovo bogatstvo procenjeno je na 65,4 milijarde dolara. Forbes je izračunao da se njegovo ulaganje u zlato, rudarstvo i traženje blaga isplatilo, te da je on uvećao svoj kapital.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Baju Patka, kako je njegovo ime Scrooge McDuck preneto na srpski, izmaštao je i nacrtao Karl Barks. Baja, velika cicija, „samo jadni starac“ kako se predstavlja drugima, pa i svom simpatičnom i uvek mrzovoljnom nećaku Paji Patku, odlično prolazi i na aukcijama.

Slika Karla Barksa „Sport za tajkune“ (The Sport of Tycoons) iz 1974. godine prodata je 2011. godine za 262.900 američkih dolara.

Na slici je prikazan Baja kako u svom trezoru skače u gomilu zlatnika čija „dubina“ samo što nije dostigla 90 stopa (27,5m).