Foto albumi Nove ideje za novo doba

Dizajn kutija za lekove – prostor za inovacije

Slika: Kutija za lekove, savremenog dizajna (potražite na Penzinu)

Kutija za lekove koja olakšava konzumaciju medikamenata, naročito raznih pilula, za starije osobe, veoma je korisna kućna “alatka”.

Kutije za pilule omogućavaju da se za kratko vreme rasporede pilule za naredne dane u nedelji, i to za svaki interval uzimanja lekova odvojeno (tri ili četiri puta dnevno).

Međutim, ove kutije najčešće su dizajnirane tako da pruže jednostavno korišćenje u kućnim uslovima. Zato je Gadi Amit iz dizajn-agencije NewDealDesign u San Francisku, sa kompanijom Sabi, odlučio da se pozabavi ovim problemom.

Ideja je da naprave kutije koje su zgodne za nošenje kako bi pacijenti bili inspirisani da se kreću, makar samo tako što im je ponuđeno pakovanje zgodno za korišćenje i van stana. Zato su u ponudi rasklopivi modeli kutija za nedeljnu dozu lekova, pa svaki od “iskorišćenih dana” možete odvojiti od kutije i nositi samo one koji su vam zaista potrebni.

Pored problema kompaktnog pakovanja dizajneri su rešili da kutije načine lepšim delom mobilnog asesoara svojih korisnika, te su obratili pažnju i na dizajn koji je u skladu sa ostalim sličnim “pakovanjima” (novčanik, futrola za naočare, itd). Mesta za dalje ideje svakako ima…


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija