Početna Magazin Godine Dimitrovgrad pokreće program Lakše do penzije

Dimitrovgrad pokreće program Lakše do penzije

Kako bi pomogli onima kojima je za odlazak u penziju ostalo do 36 meseci, a ostali su bez posla, opština Dimitrovgrad pokrenula je program – „Lakše do penzije“.

Program predviđa davanje subvencija privatnim poslodavcima, kojima bi se stimulisalo zapošljavanje onih koji su tokom tranzicije i gašenja firmi ostali su bez posla i sredstava za život tri godine pred odlazak u penziju.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

– Opština je  za ovaj program izdvojila je iz budžeta oko dva miliona dinara, što će biti dovoljno za upošljavanje 22 osobe kojim je još malo ostalo do penzije. Oni će dobijati mesečnu naknadu od po 15.000 dinara – pojašnjava predsednik opštine Nebojša Ivanov.

Javni poziv za subvencionisanje privatnih preduzeća i preduzetnika po ovom projektu objavljen je 9 maja 2014 god. i bio je otvoren do utroška sredstava predviđenih za tu namenu. Prijavilo se ukupno 9 privatnih poslodavaca, zainteresovanih da uposle 27 lica, navodi se na sajtu opštine Dimitrovgrad.

Komisija, koja je razmatrala sve prispele prijave, donela je odluku o subvencionisanju svih devet privatnih preduzeća i preduzetnika, sa 22 novozaposlena lica, koja su ispunjavala sve pravilnikom predviđene uslove. Dva lica su odbijena zbog neispunjavanja nekih od uslova, a tri lica, koje su poslodavci poslednje prijavili, odbijena su zbog utroška sredstava.

Svi poslodavci, koji su stekli pravo na ovaj vid subvencije, potpisali su Ugovor sa Opštinom Dimitrovgrad, koju zastupa Predsednik opštine, dipl. pravnik Nebojša Ivanov.