Početna Magazin Godine Delta u Kragujevcu gradi Centar za osobe sa invaliditetom

Delta u Kragujevcu gradi Centar za osobe sa invaliditetom

Delta u Kragujevcu gradi Centar za osobe sa invaliditetom

U skupštini grada Kragujevca Delta Fondacija potpisala je ugovor o izgradnji svoje druge zadužbine – Centra za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom. Delta poziva sve zainteresovane da daju svoje predloge za ime centra u nagradnom konkursu!

Napomena: Prva zadužbina Delta Fondacije bio je Centar za dnevni boravak i smeštaj osoba sa invaliditetom „Sunce“ u Beogradu, predat na upotrebu 2012. godine.

Inicijativa za izgradnju Centra proistekla je iz decenijske saradnje paraolimpijskog kluba „Junior“ i kompanije Delta Holding, te su partneri Delte na ovom projektu grad Kragujevac i Paraolimpijska akademija „Junior“.

Centar, veličine oko 500 metara kvadratnih, biće izgrađen u blizini spomen parka Šumarice. Početak izgradnje planiran je na proleće 2015. godine, a u prvom kvartalu 2016. godine ključevi objekta biće predati gradu Kragujevcu na trajno korišćenje.

U ovom Centru, osobe za fizičkim i senzornim invaliditetom moći će da se bave sportom, rehabilituju, edukuju, odmaraju i druže, dok će neki od njih ovde moći da pronađu i zaposlenje.

Pored toga što je objekat projektovan sa ciljem da pruži najbolje uslove za rehabilitaciju osoba sa invaliditetom, on bi trebalo da postane i regionalni paraolimpijski centar.

Delta Fondacija raspisala je i konkurs za izbor imena Centra za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom u Kragujevcu (na linku nađite više informacija o konkursu, pravila učešća, i formular za podnošenje predloga).

Konkurs će trajati dve nedelje – od 19. marta do 2. aprila 2015. godine. Ime autora biće objavljeno na ovoj društvenoj mreži 16. aprila 2015. godine. Delta Fondacija poziva sve zainteresovane da učestvuju u Konkursu i pošalju svoje predloge.

Pobednik Konkursa na poklon će dobiti korpu sa proizvodima članica Delta Holdinga. Delta Fondacija uručiće i dve korpe manje veličine za drugi i treći rangirani predlog imena Centra.