Moja Penzija Pitanja i odgovori

Da li mogu da uplatim staž retroaktivno?

Da li mogu da uplatim tri i po meseca radnog staža za PIO fond retroaktivno, preko poljoprivredne penzije na primer, i šta mi treba od dokumenata?

Pitanje čitateljke Penzina:

U 2014. godini nedostaje mi 3 meseca i 13 dana da bih otišla u punu penziju. Pošto sam počela da radim 8. maja 1979. godine, da li bih mogla da uplatim taj period preko poljoprivede, od na primer, 1. januara 1979. godine, pa do 7. septembra 1979. godine; i šta treba od dokumenata podneti u PIO fond? Hvala na odgovoru

Odgovor Penzina:

Poštovana, za sva pitanja u vezi sa penzijom najpouzdanije je uvek da se obratite isključivo PIO fondu gde bi trebalo da dobijete najpouzdanije i najaktuelnije informacije.

Ipak, ono što možda možemo reći jeste da nam se čini da nije moguće retroaktivno uplaćivati radni staž, odnosno doprinose za penzijsko osiguranje.

Preporučujemo za čitanje:


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija