Cene tehničkog pregleda vozila

Određene su cene tehničkog pregleda vozila – najniža i najviša moguća. Ovo je važan deo seta propisa koji imaju za cilj sprečavanje zloupotreba.

Na sednici Vlade Srbije doneta je Odluka o određivanju cene tehničkog pregleda vozila. Ovom odlukom se određuje najniža i najviša cena redovnog godišnjeg tehničkog pregleda, kao i najviša cena vanrednog i kontrolnog tehničkog pregleda.

Osnovni razlog za donošenje ove odluke je stupanje na snagu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Kako je saopštio MUP, odluka o određivanju cene tehničkih pregleda je bitan deo seta propisa. Ovi propisi imaju za cilj da se spreče zloupotrebe u oblasti od izuzetnog značaja za bezbednost saobraćaja na putevima.

Najniža cena sa PDV-om za putnička vozila za tehnički pregled vozila iznosi 3.070 dinara. Za ovu uslugu najviša moguća cena je 6.020 dinara, saopštio je MUP.

Za motocikle, mopede i traktore cena tehničkog pregleda sa PDV-om iznosiće od 2.120 do 4.120 dinara. Za autobuse, teška teretna i priključna vozila od 6.020 do 11.920 dinara. Najviša cena za teretna i priključna vozila može biti uvećana za dodatnih 2.000 dinara onda kada se tehnički pregled vrši na poligonu.

Izvor: RTS
Fotografija (detalj): The Nigmatic sa Unsplash

Podsećamo:

Od 5. jula 2021. godine, uvedena su nova pravila na tehničkom pregledu. Ponovo počinje merenje izduvnih gasova. Ceo tehnički pregled će morati da se snimi, a snimak treba da se čuva godinu dana. V: Od 5. jula, nova pravila na tehničkom pregledu

. godine