Cene tehničkog pregleda vozila

Određene su cene tehničkog pregleda vozila – najniža i najviša moguća. Ovo je važan deo seta propisa koji imaju za cilj sprečavanje zloupotreba.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Na sednici Vlade Srbije doneta je Odluka o određivanju cene tehničkog pregleda vozila. Ovom odlukom se određuje najniža i najviša cena redovnog godišnjeg tehničkog pregleda, kao i najviša cena vanrednog i kontrolnog tehničkog pregleda.

Osnovni razlog za donošenje ove odluke je stupanje na snagu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Kako je saopštio MUP, odluka o određivanju cene tehničkih pregleda je bitan deo seta propisa. Ovi propisi imaju za cilj da se spreče zloupotrebe u oblasti od izuzetnog značaja za bezbednost saobraćaja na putevima.

Najniža cena sa PDV-om za putnička vozila za tehnički pregled vozila iznosi 3.070 dinara. Za ovu uslugu najviša moguća cena je 6.020 dinara, saopštio je MUP.

Za motocikle, mopede i traktore cena tehničkog pregleda sa PDV-om iznosiće od 2.120 do 4.120 dinara. Za autobuse, teška teretna i priključna vozila od 6.020 do 11.920 dinara. Najviša cena za teretna i priključna vozila može biti uvećana za dodatnih 2.000 dinara onda kada se tehnički pregled vrši na poligonu.

Izvor: RTS
Fotografija (detalj): The Nigmatic sa Unsplash

Podsećamo:

Od 5. jula 2021. godine, uvedena su nova pravila na tehničkom pregledu. Ponovo počinje merenje izduvnih gasova. Ceo tehnički pregled će morati da se snimi, a snimak treba da se čuva godinu dana. V: Od 5. jula, nova pravila na tehničkom pregledu

. godine