Cena hleba ostaje ista

Vlada Srbije usvojila je uredbu po kojoj cena hleba od brašna T-500 ostaje ista. Do daljeg, cena ovog hleba će biti 54 dinara.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Cena hleba ostaje ista odlučila je Vlada Republike Srbije na sednici održanoj 23. maja 2024. godine. Vlada je na sednici usvojila Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna „T-500“. Ovom uredbom se propisuje maksimalna maloprodajna cena ove vrste hleba. Hleb od brašna tipa „T-500“ biće 54 dinara, odnosno proizvođačka cena će iznositi 46,31 dinar.

Vlada je donela odluku i o interventnoj prodaji 64.000 tona pšeničnog brašna proizvođačima koji hleb prave od ove vrste brašna. Ova mera je doneta kako bi se dodatno ublažile negativne posledice na proizvođače.

Penzin podseća: Isplativije je kupiti hleb čija je cena veća, ako mu je veća i nutritivna vrednost. Ali, koja vrsta hleba je najzdravija? To možete saznati u tekstu: Hleb – 5 najzdravijih vrsta

Na sednici je usvojena i izmenjena Uredba o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica. Ona se donosi u cilju zaštite tržišta, odnosno sprečavanja deformacija u formiranju cena roba koje su izuzetno važne za snabdevanje potrošača, a naročito siromašnijih socijalnih kategorija.

Kada su u pitanju potrošači, s obzirom na to da je uredba kojom su ograničene cene proizvoda na snazi, ove izmene neće uticati na povećanje troškova lične potrošnje.

Izvor. Vlada Republike Srbije
FotografijaMarko Nikolajević za Penzin.rs