Početna Magazin Godine Društvo Bor: Šestorica pretukli i opljačkali starog komšiju

Bor: Šestorica pretukli i opljačkali starog komšiju

Ovaj zločin izdvaja se od mnogih sličnih po broju učesnika koji žive u komšiluku žrtve, po rasponu njihovih godina, kao i po tome što je starca „fingirao“ najbliži i još stariji komšija…

U selu Zlot kod Bora, policija je 1. avgusta 2014. godine uhapsila meštane M.F. (81), S.D. (59), E.M. (27) i S.J. (34), kao i dvojicu maloletnika od 15 i 17 godina, zbog sumnje da su šest dana ranije prebili i opljačkali komšiju I.T. (73).

Razbojnici su, pod okriljem mraka, ušli u dvorište I.T, ali ih je starac čuo. Izašao je napolje, a maloletnici su ga pretukli bejzbol palicama. Za to vreme, S.D, E.M. i S. J. tražili su ciglu iza koje je novac, dok je M.F. čuvao stražu.

Razbojnici su uzeli 12.000 evra, šest dukata, 40.000 dinara, lovačku pušku i pištolj, a potom pobegli s plenom, dok je I.T. zapomagao.

U pomoć su ubrzo pritekle komšije i odmah pozvale policiju i Hitnu pomoć.

Komentar Penzina: Za razliku od brojnih drugih sličnih slučajeva napada na starije osobe po manjim mestima iz koristoljublja, ovaj zločin izdvaja se po broju učesnika koji žive u komšiluku žrtve, po rasponu njihovih godina, kao i po tome što je zločin najverovatnije inicirao M.F. koji je znao da njegov nešto mlađi komšija ima ušteđevinu u iza jedne od cigala u zidu.