Početna Magazin Godine Društvo Bor: Šestorica pretukli i opljačkali starog komšiju

Bor: Šestorica pretukli i opljačkali starog komšiju

Ovaj zločin izdvaja se od mnogih sličnih po broju učesnika koji žive u komšiluku žrtve, po rasponu njihovih godina, kao i po tome što je starca „fingirao“ najbliži i još stariji komšija…

U selu Zlot kod Bora, policija je 1. avgusta 2014. godine uhapsila meštane M.F. (81), S.D. (59), E.M. (27) i S.J. (34), kao i dvojicu maloletnika od 15 i 17 godina, zbog sumnje da su šest dana ranije prebili i opljačkali komšiju I.T. (73).

Razbojnici su, pod okriljem mraka, ušli u dvorište I.T, ali ih je starac čuo. Izašao je napolje, a maloletnici su ga pretukli bejzbol palicama. Za to vreme, S.D, E.M. i S. J. tražili su ciglu iza koje je novac, dok je M.F. čuvao stražu.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Razbojnici su uzeli 12.000 evra, šest dukata, 40.000 dinara, lovačku pušku i pištolj, a potom pobegli s plenom, dok je I.T. zapomagao.

U pomoć su ubrzo pritekle komšije i odmah pozvale policiju i Hitnu pomoć.

Komentar Penzina: Za razliku od brojnih drugih sličnih slučajeva napada na starije osobe po manjim mestima iz koristoljublja, ovaj zločin izdvaja se po broju učesnika koji žive u komšiluku žrtve, po rasponu njihovih godina, kao i po tome što je zločin najverovatnije inicirao M.F. koji je znao da njegov nešto mlađi komšija ima ušteđevinu u iza jedne od cigala u zidu.