Besplatni preventivni pregledi 3. novembra

Nastavljaju se besplatni preventivni pregledi za sve građanje Srbije, uključujući i one koji nemaju zdravstveno osiguranje.

Akcija besplatnih preventivnih zdravstvenih pregleda biće nastavljena u nedelju, 3. novembra 2019. godine. Ovu akciju sprovodi Ministarstvo zdravlja.

U najmanje 215 zdravstvenih ustanova širom Srbije biće obavljani besplatni preventivni pregledi građana tokom nedelje od osam do 16 časova.

Svi građani, rekli su u Ministarstvu zdravlja, moći će da urade oftalmološki i neurološki pregled. U određenim ustanovama biće obavljani i mamografski i kardiološki pregledi, kao i kontrole nivoa šećera u krvi. Kada se kaže „svi građani“ to podrazumeva i one bez zdravstvenog osiguranja.

Više od 325.000 građana Srbije obavilo je preventivne preglede tokom prethodnih petnaest dana akcije besplatnih preventivnih pregleda.

Ministarstvo zdravlja je pozvalo građane Srbije da učestvuju u nedeljnoj akciji i da u zdravstvenoj ustanovi kojoj pripadaju obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji sa vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj ustanovi istaknuta je na zvaničnom internet sajtu Ministarstva zdravlja. Kliknite na link ovde:

Spisak zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji besplatnih preventivnih pregleda i vrsta pregleda koje će obavljati

Fotografijarawpixel.com

Podsećamo:

Zakon precizno propisuje u kom životnom dobu i koliko često od izabranog lekara može da se zatraži preventivni pregled, ali upravo na primeru ovog zdravstvenog prava može se videti koliki je raskorak između prakse i paragrafa. Politika: Ko hrli na sistematske preglede