Besplatni izlet za penzionere Savskog venca u martu

Za penzionere Savskog venca biće organizovan besplatan izlet u martu. Penzioneri koji žive u ovoj beogradskoj opštini moći će da uživaju u nekim od lepota istočne Srbije.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Beogradska opština Savski venac organizuje jednodevni izlet 1. marta 2022. godine. Ovaj, besplatan, izlet za penzionere Savskog venca obuhvata obilazak atraktivnih turističkih destinacija u istočnoj Srbiji. Penzioneri će imati priliku da obiđu Golubačku tvrđavu, manastir Tumane i Kučevo.

Tokom izleta penzioneri će imati priliku da uživaju u brojnim atrakcijama i obilasku znamenitosti.

Golubačka tvrđava je srednjevekovna tvrđava i kulturni spomenik od izuzetnog značaja. U pisanim izvorima se prvi put pominje 1335. godine. U okviru Tvrđave se nalazi i arheološki park.

Manastir Tumane, podno planine, okružen šumom, postao je poslednjih godina obavezna destinacija za sve koji posete ovaj kraj. Prvi put se spominje 1572-73. godine. O nastanku i imenu manastira nema sigurnih svedočanstava.

Grad Kučevo, u Zviškoj kotlini, odvajkada je bio važan rudarski centar. U vreme Rimljana, naseljeno mesto se zvalo Guduskum.

Penzioneri sa Savskog venca koji bi želeli da idu na izlet mogu da se prijave svakog radnog dana od 8 do 15 časova na brojeve telefona 011/3615-388 i 011/3615-389.

Besplatni izleti su deo redovnih aktivnosti opštine Savski venac. Oni se organizuju dugi niz godina sa ciljem da se slobodno vreme najstarijih sugrađana ispuni zanimljivim i kvalitetnim sadržajima.

Usled pandemije izazvane koronavirusom, izleti se organizuju u skladu sa epidemijskim merama propisanim od Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd.

Fotografija Manastira Tumane (Vanilica, Wikimedia Commons)