Magazin Godine Život i godine

Beogradska šetnja “Tragom Borislava Pekića”

Centar za kulturne inicijative “Kulttura” petu sezonu programa “Književni vodič kroz Beograd” započinje novim letnjim programom Beogradske šetnje “Tragom Borislava Pekića”.

Dvoipočasovne šetnje od Vračara do Kalemegdana biće organizovane 25. juna i 2, 9, 16. i 23. jula 2013. godine. Okupljanje je kod restorana “Trandafilović” u Makenzijevoj 73, ispod “gradića Pejton” prema Slaviji (trolejbusi 19, 21, 22, 29 i autobus 83).
Učesnici će saznati gde je čuveni pisac radio kao novinar i kao dramaturg, gde je živeo, kojim beogradskim stazama je voleo da šeta, gde je osmišljavao svoje likove.
Šetnje su besplatne zahvaljujući podršci Sekretarijata za kulturu grada Beograda, a uz saglasnost porodice Pekić, realizuju se samo tokom ovog leta.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija