Početna Magazin Godine Svaki drugi Amerikanac bi u preduzetnike

Svaki drugi Amerikanac bi u preduzetnike

Uprkos brojnim izazovima sa kojima se suočavaju mali biznisi, sedam od 10 preduzetnika kaže da bi opet izabralo da pokrene svoj nezavisan posao, a čak 48 odsto Amerikanaca želi da pokrene sopstveni posao, 51 odsto mašta o svom biznisu dve, a 31 odsto duže od pet godina, prenosi sajt Mašabl.

Zanimljivo je da u isto vreme 59 odsto preduzetnika tvrdi da je tokom poslednjih nekoliko godina sve teže voditi mali posao u oštroj tržišnoj konkurenciji, u sadašnjim ekonomskim okolnostima i sa novim tehnologijama. Oko 35 odsto preduzetnika tvrdi da im je sve teže da pronađu nove klijente i da zadrže stare, a da u se u isto vreme posvete birokratiji i porezima koje moraju da izmire.
Ipak, oko 30 odsto malih preduzetnika tvrdi da je danas lakše naći nove klijente i to pre svega zbog više marketinških kanala koji su im na raspolaganju. Takođe, preduzetnici se 2013. godine nadaju boljim rezultatima nego u prošloj, 2012. godini. Jedan od glavnih razloga jeste povratak potrošača na „manje kupovine“ nakon ere supermarketa i kupovine „na veliko“.
U istraživanju koje je obuhvatilo preko 900 ispitanika tvrdi se da je rastući trend kod potrošača podrška malim lokalnim biznisima, u čemu prepoznaju put za oporavak ekonomije.