Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 5. do 12. septembra 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 5. do 12. septembra 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 5. do 12. septembra 2016. godine

Osetićemo promenu. Ove sedmice ljubaznost i lepi maniri dolaze u prvi plan. Opustite se i uživajte u malim stvarima koje život znače.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Prethodna i naredna sedmica nose eklipse – pomračenja, prvo, prošle sedmice Sunca, a zatim, naredne sedmice Meseca, a eklipse označavaju promene, pomeranje fokusa na nove oblasti u životu. Ove promene, međutim, često sagledamo tek nakon nekog vremena.

Mnogi će, zapravo, u toku ove sedmice više osetiti promene oko sebe, promene koje nisu toliko važne kao one koje nose eklipse, ali koje su mnogo lakše uočljive. Energija svakodnevice se menja.

Iako je Venera već ušla u jedan od svoja dva znaka – Vagu, ona nije odmah uspela da se prebaci na novi način rada. Zapravo, mi tu promenu nismo odmah osetili. Suviše toga je trebalo završiti, detalji izmiču savršenoj završnici, a mi ništa nismo hteli da ostavimo, a da ne bude savršeno završeno.

Ove sedmice, Veneri će se u Vagi pridružiti Jupiter. I ovo je veoma značajno jer Jupiter u jednom znaku ostaje oko godinu dana. Prijaće nam ova promena. Zaista bi trebalo da nam prija. Jer mnogo je bilo, na globalnom nivou, trvenja oko sitnica, teranja maka na konac, traženja dlake u jajetu, a često i otvorenih izražavanja želje da komšiji crkne krava.

Treba nam malo finoće i uglađenosti. Treba nam diplomatija u onom njenom izvornom obliku. Ne, nije važno i neophodno uvek sve odmah reći i bacati drugome prašinu u oči. Hajde da razgovaramo civilizovano. Ni „diplomatija“ ni „maniri“ ne moraju imati isključivo negativan prizvuk, čak ni u vremenu u kome se, navodno, borimo za slobodu svih da budu ono što jesu i da se ponašaju kako hoće gde hoće.

Nekultura i prostakluk nisu sloboda, oni su, naprotiv, ugrožavanje drugih. Nadamo se da će narednih godinu dana vratiti uljudne razgovore i fine manire.

Što se ove sedmice tiče, očekujemo da će njen drugi deo mnogo više biti okrenut ličnim odnosima i privatnom životu. Prvih dana, finiširajte obaveze, ali ne pravite planove. Makar ne one koji podrazumevaju striktan i gust raspored dešavanja.

Jer Merkur će ove sedmice svom snagom iskazati svoj retrogradni hod. Sa aspektima koje pravi, on će više uticati na privatan život, ali zato treba da se pazite da nervozu zbog posla ili nedovršenih obaveza ne iskalite na svoje najbliže.

Daleko od toga da u toku ove sedmice nećemo moći da se bavimo poslom i čak da imamo značajne uspehe u njemu. Važno je samo znati da ne treba insistirati na strogom pridržavanju rokova i vremena – jednostavno, mnoge stvari će uzeti svoj sopstveni tok, ne vodeći računa o našim planovima.

Ali zato, poslove kojima smo se bavili u prethodnom periodu, kojima smo bili posvećeni i možda se pitali da li su vredni tolikog truda, sada bi mogli da završimo uspešnije nego što smo se i nadali. Ova sedmica je odlična za prezentovanje urađenog, za žetvu. Sreda je sjajan dan za to, ali u toku cele radne sedmice imamo dobru podršku.

Venera će biti izuzetno aktivna ove sedmice i dati nam mogućnost da se dobro zabavimo, možda čak onako kako nismo celog, za mnoge – veoma radnog leta. Ona pravi neke izazovne aspekte, ali se čini da su i oni u službi pokretanja veze ili priče o mogućoj vezi. Nije idealno vreme za započinjanje sasvim novih ljubavnih priča, ali je veoma dobro za upoznavanje i za produbljavanje postojećih odnosa.

Venera nam daje blagoslov da volimo i da se zabavljamo, da uživamo u životu. Sve eventualne nesuglasice i trvenja na ličnom planu mogli bismo da doživimo jedino ako nas nervoza ili narušeni planovi iz poslovne sfere nagnaju da ventil nađemo iskaljujući se na okolini. Probajte da se ne nervirate.

Ubedite sebe da je vreme da se opustite i uživate. Makar delić dana. Nekada je dovoljno pola sata opuštenog uživanja u priči sa prijateljima da se čovek oseti preporođenim.

Izbegavajte da do kraja ovog meseca sebe čašćavate skupim stvarima, jer veliki su izgledi da ćete kasnije shvatiti da su bile preskupe za vas, ali počnite da uživate u sitnicama i u onim radostima koje nemaju cenu, i ne koštaju ništa. Nabacite osmeh na lice – to je odličan prvi korak ka lepšem danu.


Značajna astro dešavanja ove sedmice:

 • sreda – Sunce u Devici trigon retrogradni Pluton u Jarcu
  Venera u Vagi inkonjukcija retrogradni Neptun u Ribama
  Venera u Vagi sekstil Saturn u Strelcu
 • petak – retrogradni Merkur u Devici inkonjukcija retrogradni Uran u Ovnu
  Jupiter ulazi u znak Vage gde ostaje do oktobra 2017. godine
  Prva mesečeva četvrt u Strelcu
 • subota – Merkur retrogradni u Devici opozicija retrogradni Hiron u Ribama
  Saturn u Strelcu kvadrat retrogradni Neptun u Ribama
 • nedelja – Venera u Vagi kvadrat retrogradni Pluton u Jarcu