Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 23. do 30. novembra 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 23. do 30. novembra 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 23. do 30. novembra 2015. godine

Ova sedmica će biti naporna mnogima, ali izlaz, kao i uvek, postoji. Treba verovati u sebe i kada ne postoje čvrsti dokazi da smo na pravom putu i treba izbegavati sukobljavanje sa drugima samo zato što se plašimo sutrašnjice koju sami stvaramo.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ako je kraj prethodne sedmice doneo sukobe i svađe, početak bi mogao da označi kraj onih veza koje su samo čekale povod. Okolini će to delovati kao da je iznenadno i neočekivano, iznenadiće i same parove. Međutim, kada se prašina slegne, shvatiće da su kraj očekivali dugo pre nego što se on naizgled „naglo“ desio.

Slobodnim osobama, početak sedmice bi, naprotiv, mogao da donese novu, u većini slučajeva – neobaveznu vezu, ali i vezu koja bi mogla da ostane upamćena. Oni koji su slobodnog duha i, što bi rekli naši stari: slobodnih nazora, mogli bi tu neobaveznu vezu da utkaju u svoje živote zauvek.

Ako nije ljubav ili usputna veza, mogao bi iznenada da nas obraduje neki finansijski dobitak ili otkrivanje sasvim novog načina zarade. Nemojte samo praviti dugoročne planove niti rušiti postojeće utvrđene načine da biste sve karte stavili na ovaj novi. Uživajte u trošenju i oprobajte se u kratkoročnim, usputnim planovima, ali nemojte uletati u dugove niti menjati kompletno svoju dosadašnju finansijsku konstrukciju.

Ovo sve nam donosi uzbudljiva i remeteća opozicija između Venere u Vagi i Urana u Ovnu.

U utorak se dešava pozitivan kontakt između Marsa – planete akcije i Saturna – planete obaveza i struktura. Ovo je produktivna i pomirljiva energija na koju treba da se oslonimo i kada je u pitanju korišćenje prethodno opisanog aspekta između Venere i Urana i, naročito, kada su upitanju veoma izazovni aspekti koji slede.

Ovaj kontakt je idealan za pravljenje i ostvarivanje planova na zreo, promišljen način. Ako su Venera-Uran doneli neke novine na finansijskom planu, Mars-Saturn bi trebalo da nam pomognu da ne poletimo van granica mogućeg i na taj način pokvarimo iznenandnu sreću.

Budući da je Marsova agresija donekle sputana u znaku Vage, gde on naglašava probojni i efikasni diplomatski pristup, a da je Saturn u Strelcu gde daje dobru strukturu za planove i ideje po kojima je znak Strelca poznat – ovaj aspekt je savršen za pregovore i ugovore, za rešavanje sukoba i ostvarivanje saradnje.

U centru pažnje, ove sedmice, jesu reči. Neko će graditi veze, drugi će skrivati istinu. Ali će i jedni i drugi uticati svojim delovanjem na stvarnost.

Merkur se kreće znakom Strelca te postoji potreba da se kaže ono što se misli, da se informacije slobodno razmenjuju i da se otkriva istina. Merkur u Strelcu nije grub, ali ni ne vodi posebno računa o emocijama. Njemu je jednostavno potrebno da sazna i iskaže istinu. Pa, ko živ – ko mrtav.

Takav Merkur u sredu dolazi u kontakt sa čak tri planete. Pravi konjukciju sa Saturnom, kvadrat sa Neptunom i sekstil sa Marsom.

Trebalo bi da utvrdimo da li je nešto istina pre nego što informaciju lansiramo u etar. Ako vodimo računa o ustaljenim pravilima, o granicama pristojnosti koje ipak drže društvo (ma koliko nepotrebne i prevaziđene nekada delovale), ako ne brzamo sa zaključcima, možemo dosta postići iskrenom razmenom ideja i razgovorima.

Samo, vodite računa o tome da je prosečnom ljudskom biću veoma teško da ispoštuje gorenavedeno kada se nađe u prilici da koristi reči i informacije u svoju korist. I onda posle boli kada se te iste reči vrate kao bumerang i obiju o glavu onoga ko ih je generisao.

Međutim, najizazovniji aspekt celog meseca i aspekt koji će obeležiti i narednu, 2016. godinu, jeste kvadrat između Saturna u Strelcu i Neptuna u Ribama.

Saturn zahteva od nas da budemo prisutni u stvarnosti, u sadašnjici; Neptun nam nudi svetove sa one strane duge, uljuljkava nas u imaginarnom i snovima.

Kvadrat između Saturna i Neptuna označava susret stvarnosti i mašte. One ne mogu da postoje u istoj ravni. Izazovni aspekt ove dve planete raspršuje snove.

Međutim, koliko god grubo Saturn delovao sada, dok narušava ružičasti pogled koji nudi Neptun, treba znati da je upravo Saturn taj koji nudi nešto bolje upravo zato što je, na kraju krajeva, reč o ostvarivanju onih snova koji imaju potencijal.

Da bi stvari bile još teže (da se ne lažemo, ova sedmica će biti prilično naporna mnogima), i Sunce će u nedelju biti u istom izazovnom aspektu sa Neptunom. Ako i znamo na kojim snovima treba raditi, a od kojih treba odustati, ovaj aspekt nam oduzima elan i želju za konstruktivnim radom.

Nedelja, 29. novembar, definitivno je dan za lenčarenje. Ako možete, izbegnite sve obaveze za vikend jer ćete samo nervirati sebe svojom nesposobnošću da se koncentrišete i uradite ono što je potrebno uraditi.

Svi ovi aspekti su utkani u Uštap u Blizancima, u sredu, 25. novembra, 15 minuta pred ponoć.

Uštap (Pun mesec) označava zrelost jedne faze, završetak jedne kratke stranice. A ovaj Uštap u sebi nosi nesigurnost – želimo da shvatimo šta smo sagradili, ali osećamo da ne raspolažemoo svim podacima i da je deo istine sakriven i nevidljiv.

Ovaj Pun mesec zahteva od nas da ne gubimo veru u sebe. Ovde nema oslonca u stvarnosti, ova nedelja donosi iskušenja koja će najbolje prebroditi oni koji veruju. U sebe, svoj put, svoje ciljeve…

Ovaj Uštap kao i aspekti sa Merkurom i sukob Saturna i Neptuna izrazito utiču na osobe koje u svojim natalnim kartama imaju planete ili uglove od 0 do 10 stepeni promenljivih znakova (Blizanci, Devica, Strelac i Ribe), a među njima su oni koji imaju Sunce na ovim stepenima, tj: majski Blizanci, Device rođene do 3. septembra, Strelčevi rođeni do 2. decembra i februarske Ribe.

Početak sedmice i kontakt Venere i Urana najviše će osetiti osobe koje imaju planete ili uglove od 12. do 22. stepena kardinalnih znakova (Ovan, Rak, Vaga i Jarac), a među njima su i osobe sa Suncem na ovim stepenima, tj: Ovnovi rođeni od 2. do 12. aprila, Rakovi rođeni od 4. do 14. jula. Vage rođene od 6. do 16. oktobra i Jarčevi rođeni od 3. do 13. januara.

Ako nemate urađenu, natalnu kartu možete besplatno, brzo i lako uraditi na linku ovde.