Početna Magazin Godine Ekonomija A od bivših radnika… Besplatna pomoć za oporavak Fabrike vagona

A od bivših radnika… Besplatna pomoć za oporavak Fabrike vagona

A od bivših radnika… Besplatna pomoć za oporavak Fabrike vagona

Grupa bivših radnika Fabrike vagona Kraljevo sastavljena od inženjera, ekonomista i drugih stručnjaka, danas penzionera, traži od nadležnih da nešto preduzmu za spas fabrike i ponudila da bez naknade i sami pomognu…

Penzioneri koji su penziju stekli u ovoj fabrici par meseci pokrenuli su inicijativu da bez ikakve nadoknade pomogne fabrici da prevaziđe posledice loše privatizacije, prenosi Tanjug.

Bivši tehnički direktor Fabrike vagona Kraljevo i predsednik Inicijativnog odbora Vladislav Milosavljević rekao je da uskoro ističu svi rokovi za preduzeća u restrukturiranju:

– Prinuđeni smo da se još jednom obratimo nadležnima, kako bismo bar nešto preduzeli za spas FVK. Ukoliko ova fabrika ode u stečaj, bojim se da ni za Kraljevo nema budućnosti – rekao je Milosavljević na konferenciji za novinare.

Aktuelni direktor Fabrike vagona Kraljevo Zoran Minović kaže da uprkos dugu od ukupno 42 miliona evra, za oporavak postoji nada jer postoji nekoliko ugovorenih poslova.

– Tu su popravke 80 vagona za Železnice Srbije, proizvodnja novih 25 vagona za prevoz rolni lima za smederevsku Železaru. Uz to, potrebno je pronaći model privatizacije, a već postoje zainteresovani strateški partneri iz Turske i Nemačke – rekao je Minović.

Bivši radnici su posebno naglasili da su ogorčeni na ponašanje lokalnih čelnika, jer kako kažu, nisu zainteresovani za sudbinu Fabrike vagona Kraljevo, prenosi RTS.

Penzinov komentar na ovu vest: