Početna Magazin Godine 88-godišnja dama, novo zaštitno lice britanske modne kuće

88-godišnja dama, novo zaštitno lice britanske modne kuće

88-godišnja dama, novo zaštitno lice britanske modne kuće

Badi Vinkl, dama koja je oduševila sve i postala miljenica Instagrama, ponovo je angažovana i za jednu modnu kampanju. I posao je, svi se slažu, odradila sjajno.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Već nekoliko godina na pistama visoke mode vidimo manekenke u trećoj životnoj dobi. Žan-Pol Gotje se „usudio“ da angažuje stariju manekenku još 1990-ih, ali su se stavovi veoma sporo menjali. Danas izgleda da više niko nema pravo da se plaši osude ili čuđenja ako angažuje stariju osobu kako bi prezentovao svoju modu.

Starije osobe oba pola su foto-manekeni, manekeni na modnim pistama, a čuveni Pirelijev kalendar za 2016. je akcenat stavio na snažnu ženu, ženu koja ostavlja trag bez obzira koliko godina ima.

baddie-winkle-za-modnu-kucu-missguided-2Zato više ne iznenađuje što je britanska modna kuća Missguided angažovala 88-godišnju Badi Vinkl kao zaštitno lice svoje nove kampanje.

Badi Vinkl je dama koja je već poznata modnom svetu. Radila je, pre godinu-dve, kampanju za DimePiece. Poznata je široj javnosti i ljubimica je mlađih generacija već nekoliko godina.

Postala je popularna širom sveta zavaljujući Instagramu na kome je postavljala svoje slike u odeći koja se njoj dopadala i koju je znala da nosi, čak i kad nije „primerena“ njenim godinama, čak i kad su boje one koje skreću pažnju.

Badi, kojoj je pravo ime Helen Rut Elam Van Vinkl, čini se da je pravi izbor za novu kolekciju Missguided. Na snimanju u jednom londonskom klubu, Badi se sjajno provela i to se na fotografijama vidi – ona uživa u onome što radi, u onome što nosi… To je sigurno poruka koju je lako „prodati“.

A nama je drago što se tabui ruše i što modna industrija počinje da briše granice vezane za godine koje je dugo branila, a koje čoveka ograničavaju i sputavaju.