Magazin Godine Život i godine

Linda Rodin (65) model brenda The Row

Sestre Olsen, dizajnerke modne kuće The Row, izabrale su ikonu stila Lindu Rodin (65) za reklamiranje njihove kolekcije Jesen Zima 2014.

Neke mlade dame oslanjaju se na stil modernih starijih žena, koje im služe kao uzori ili inspiracija. Među njima su i Meri-Kejt i Ešli Olsen, dizajnerke modne kuće The Row.

One, kako primećuje modni bloger Ari Koen, lako mešaju vintidž modu sa sopstvenim ekscentričnim brendom i ličnim stilom.

Međutim, one i za reklamiranje svojih kolekcija biraju i starije žene. Godine 2008. to je bila glumica Lorin Haton, a za novu kolekciju Jesen – Zima 2014. izabrale su jednu od ikona stila – Lindu Rodin.

Linda je rekla da su je prijatelji, nakon što su videli fotografije sa snimanja, zvali da joj kažu kako na njima “baš liči na sebe”. Objašnjava za Elle magazin da je teško videti sebe onako kako te drugi vide.

“Obično nosim svetliji ruž i malo sam više nasmejana. Ali sam u potpunosti radila ono što su od mene devojke tražile. (…) Pretpostavljam da sam mislila da je to sa njihove strane sasvim sirovo i iskreno.

Lagala bih kada bih rekla da volim sve svoje bore, ali, ulazeći u celu priču, znala sam šta žele. Tako da rezultat ne iznenađuje. Samopouzdanje koje su mi dale bilo je zaista presudno. Sviđa mi se što sam poštovana zbog onoga što jesam.

Poenta je da su me izabrale zbog mojih godina. Mislim da je to veoma zanimljivo.”


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija