84 godine u istom preduzeću

Može li se raditi više od pola veka na istom mestu? Može i više. Jedan Brazilac nemačkog porekla radi u istom preduzeću već 84 godine, objavila je Ginisova knjiga rekorda.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Prema podacima koje je nedavno objavila Ginisova knjiga rekorda, Brazilac Valter Ortman koji je 22. aprila 2022. godine napunio sto godina, proveo je više od 84 godina u istom preduzeću. Time je oborio svoj sopstveni rekord.

Ovaj rekord teško da će neko skoro oboriti, posebno kada se ima u vidu da mlađe generacije više vole da često menjaju poslove.

„Njegova strast prema poslu, disciplina i posvećenost motivišu ga da nastavi da radi ono što voli“, navodi se u saopštenju Ginisove knjige rekorda.

Karijera vredna Ginisove knjige rekorda

Valter Ortman je rođen u gradu Brusk u Santa Katarini, jednoj od 26 saveznih država Brazila. U ovom gradu je početkom XX veka bilo brojno nemačko stanovništvo. Iako je bio veoma dobar đak, morao je da napusti školu i da se zaposli kako bi pomogao porodici. U to vreme je bilo uobičajeno da se zapošljavaju veoma mladi ljudi, praktično deca. Pošao je sa majkom kako bi se prijavio za posao u tkačnici. Budući da je govorio i nemački jezik, lako je dobio posao u preduzeću.

Gospodini Ortman se zaposlio 17. januara 1938. godine u tekstilnoj kompaniji ReneauxVieux u Santa Katarini. U to vreme, kompanija se zvala Industrias Renaux S.A.

Malo po malo, stepenicu po stepenicu, napredovao je. Prvo je bio pomoćnik u sektoru logistike. Zatim je postao komercijalni pomoćnik. Zahvaljujući tome što je neprestano učio, trudio se i davao uvek više od očekivanog, napredovao je do pozicije menadžera prodaje. Zahvaljujući ovoj poziciji, pružila mu se mogućnost da upozna zemlju. Postao je veliki zaljubljenik u putovanja. Proputovao je Brazil uzduž i popreko i upoznao ljude iz različitih kultura kojima je ova južnoamerička zemlja bogata.

Neizbežno je bilo da, tokom svog radnog veka koji, evo, traje više od 80 godina, postane svedok raznih promena u samom preduzeću. Shvatio je da je jedna od najvažnijih stvari u poslu stalno se usavršavati i prilagođavati različitim situacijama.

Dobrog je zdravlja, bistrog uma i odlično mu je pamćenje. Uživa u mirnom životu i svakodnevno vežba. Zahvaljujući tome, uspeva da se svaki dan odveze do svog omiljenog mesta – kancelarije.

Kaže da je najbolji savet koji bi mogao da pruži – da pokušate da se zaposlite u dobroj kompaniji i da radite u struci koja vas motiviše.