Početna Magazin Godine 10 startapa posvećenih zdravlju u 2015. godini

10 startapa posvećenih zdravlju u 2015. godini

10 startapa posvećenih zdravlju u 2015. godini

Prateći naša interesovanja, nove tehnologije u sve većoj meri usmerene su na pitanja zdravlja. Trka za udelom u ovoj ogromnoj industriji više nije samo u rukama nekoliko najvećih farmaceutskih kuća i vodećih laboratorija, već IT kompanije traže nova rešenja i otvaraju nova poglavlja u medicini…

Stefani Okano za Healthcare Global izdvaja 10 novih biznisa na koje treba obratiti pažnju u 2015. godini. Spaja ih inovativnost i industrijski segment posvećen zdravlju…

10. Edamam – Edamam organizuje ono što znamo o hrani i pokušava da objedini ove informacije i pruži ih svojim korisnicima kroz recepte koji su zasnovani na nutricionim vrednostima i sastavu hrane.

9. Talk session – Onlajn mreža psihologa i psihijatara koja treba da omogući pristupačniju, prihvatljivu i jefitiniju psihoterapiju. Pacijenti preko mreže postavljaju upit i zatim dobijaju ponude od psihoterapeuta.

8. Doctor.com – Katalog lekara u privatnim praksama i bolnicama, gde pacijenti mogu tražiti, ocenjivati i zakazivati lekare i zubare, istovremeno ih navodeći da više pažnje posvete tome „kako izgledaju“ na internetu.

7. ABPathfinder – Softver za terapiju autističnih pacijenata namenjen terapeutima za vođenje terapija: administracija, obuka, i unapređenje terapije.

6. Pocket Anatomy – Ova aplikacija polazi od činjenice da pacijenti zapamte samo 10% onoga što im kaže lekar. Uz pomoć ove aplikacije koja prikazuje telo u 3D, lekari mogu bolje da pojasne pacijentima procedure, bolesti, itd.

5. Twine Health – Aplikacija radi tako što pacijenti unose podatke u onlajn bazu, a zdravstveni radnici iz raznih ustanova pregledaju bazu i prema dostupnim podacima pronalaze prve znake za neophodnu intervenciju.

4. Docphin – Pruža lekarima i drugim zdravstvenim radnicima mogućnost da budu stalno u kontaktu sa novim medicinskim istraživanjima. Povezuje profesionalce i bolnice u SAD sa sertifikacionim programima, akreditacijama, itd.

3. Butterfly Network – jedan od segmenata tehnologije koju primenjuju jeste i stvaranje 3D slike tela u realnom vremenu, pa dozvoljava upotrebu tablet računara u vidu „prozora“ u ono što se trenutno dešava u ljudskom telu.

2. Bloodbuy – povezuje potražnju zdravstvenih ustanova za jedinicama krvi sa ponudom centara za transfuziju i bankama krvi.

1. BioBots – 3D bio-štampač za veštačke organe i tkiva koja pojeftinjuje ovaj postupak i omogućava pristup tehnologiji za veći broj naučnika, lekara i biologa.