Početna Magazin Godine Zvezdara: Škola računara za seniore ponovo od novembra

Zvezdara: Škola računara za seniore ponovo od novembra

Početkom novembra 2014. godine u Volonterskom servisu Zvezdare počinje nova „školska“ godina IT opismenjavanja najstarijih sugrađana u trajanju od mesec dana…

Posle uspešno završene prve godine rada „Škole kompjutera za seniore i seniorke“, početkom novembra u Volonterskom servisu Zvezdare počinje nova „školska“ godina IT opismenjavanja najstarijih sugrađana.

Prijavljivanje i dodatne informacije se mogu dobiti ponedeljkom i sredom od 8 do 14 časova na broj telefona Volonterskog servisa Zvezdare 2864 426.

Program traje mesec dana, a obuke vodi volonter Nikola Nenin, budući diplomirani mašinski inženjer, koji je i nekoliko decenija mlađi od svojih učenika.

Tokom kursa Nikola primenjuje individualni pristup, svakom posveti potrebnu pažnju i objašnjava deo programa koji je polaznicima najvažniji. Seniori i seniorke su najčešće zainteresovani za slanje meilova, „šetnju po internetu“ (surfovanje) i skajpovanje.

Na završetku obuke, svi dobiju skripte sa pisanim uputstvima i preporukama. a neki dođu i za dopunske konsultacije za koje volonter Nikola uvek pronađe dobru volju,vreme i strpljenje.

Nikola kaže da izostanaka nema i da su svake srede u prostorijama VSZ, svi redovni i pažljivi učenici, koji pomno prate uputstva svog mladog profesora.