Magazin Godine Tehnologija i obrazovanje Život i godine

Zvezdara: Škola računara za seniore ponovo od novembra

Početkom novembra 2014. godine u Volonterskom servisu Zvezdare počinje nova „školska“ godina IT opismenjavanja najstarijih sugrađana u trajanju od mesec dana…

Posle uspešno završene prve godine rada „Škole kompjutera za seniore i seniorke“, početkom novembra u Volonterskom servisu Zvezdare počinje nova „školska“ godina IT opismenjavanja najstarijih sugrađana.

Prijavljivanje i dodatne informacije se mogu dobiti ponedeljkom i sredom od 8 do 14 časova na broj telefona Volonterskog servisa Zvezdare 2864 426.

Program traje mesec dana, a obuke vodi volonter Nikola Nenin, budući diplomirani mašinski inženjer, koji je i nekoliko decenija mlađi od svojih učenika.

Tokom kursa Nikola primenjuje individualni pristup, svakom posveti potrebnu pažnju i objašnjava deo programa koji je polaznicima najvažniji. Seniori i seniorke su najčešće zainteresovani za slanje meilova, „šetnju po internetu“ (surfovanje) i skajpovanje.

Na završetku obuke, svi dobiju skripte sa pisanim uputstvima i preporukama. a neki dođu i za dopunske konsultacije za koje volonter Nikola uvek pronađe dobru volju,vreme i strpljenje.

Nikola kaže da izostanaka nema i da su svake srede u prostorijama VSZ, svi redovni i pažljivi učenici, koji pomno prate uputstva svog mladog profesora.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Add Comment

Click here to post a comment

portal Penzin

Vaš oglas na Penzinu

February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Povezane teme na Penzinu

Linkovi ispod nisu reklame već povezane teme (tagovi, naslovi, itd) sa Penzina koje Gugl prepoznaje kao srodne tekstu koji trenutno čitate...