Horoskop Magazin Godine

Astrološki pregled za sedmicu od 3. do 10. novembra 2014. godine

Škorpija

Sunce i Venera – nebeska tela koja trenutno putuju znakom Škorpije veoma blizu jedno drugom, ove sedmice su u centru pažnje. Merkur će im se u subotu priključiti u ovom znaku.

Sunce i Venera – nebeska tela koja trenutno putuju znakom Škorpije veoma blizu jedno drugom, ove sedmice su u centru pažnje. Merkur će im se u subotu priključiti u ovom znaku, pojačavajući škorpionsku energiju. On je već prolazio ovim znakom od 27. septembra do 10. oktobra, kada je retrogradnim hodom (prividnim hodom unazad) prešao u znak Vage. Sada se vraća na neku vrstu popravnog ispita.

Sledeće sedmice će tako četiri nebeska tela biti u znaku Škorpije jer je, pored Sunca, Merkura i Venere, tu već odavno Saturn. Kako su Sunce i Venera ove sedmice veoma blizu jedno drugom (nalaze se na svega dva do četiri stepena udaljenosti), oni će zajednički delovati na isticanju ove škorpionske energije, a aspekti će se ponavljati – prvo ih formira Venera sa drugim planetama, a zatim priču osvetljava i osnažuje Sunce.

Tako će u ponedeljak Sunce ponoviti ples koji su prethodne subote odigrali Venera i Pluton snažnim sekstilom između naše zvezde i ovog nebeskog tela na ivici našeg solarnog sistema počinjemo nedelju.

Hiron iz Riba će obrazovati trigon prvo sa Venerom u ponedeljak, da bi to ponovio sa Suncem u sredu. Uranu, koji boravi u Ovnu, nije sasvim prijatna ova škorpionska prevlast. On će prvo od Venere, pa zatim od Sunca tražiti da preispitaju svoje načine delovanja i da pokušaju da ih prilagode njegovim.

Ovaj obrazac se opet ponavlja u istim danima: ponedeljak i sreda. Kao da ćemo početak sedmice stopiti u jedan pokušaj, jedan napor da situaciju sagledamo do kraja, da shvatimo suštinu problema baš kako priliči Škorpiji.

Zatim, u četvrtak, 6. novembra imamo Pun mesec u znaku Bika. Zaokružujemo i završavamo neke stvari. Neke situacije postaju jasne. Ovaj Pun mesec je veoma potentan. U celu sliku su upletene energije i Marsa i Plutona iz znaka Jarca. Oni daju snagu, želju i moć.

Ali kako je nedaleko od Sunca u trenutku Punog meseca Saturn, koji je i vladar Jarca, on obećava da ćemo iz ovoga izvući i neku pouku. Za pridike i lekcije često nismo spremni, pa nekima ono što će kulminirati sa ovim Mesecom u Biku isprva možda neće prijati. Ali veliki potencijal postoji. Mnogo možemo postići i važne stvari možemo da završimo, samo se ne treba plašiti sazrevanja.

U nedelju, kočnice koje imaju i oni najneobuzdaniji među nama, mogle bi da sasvim izgube svoju funkciju. Jer u kontakt dolaze Jupiter u Lavu i Venera u Škorpiji. Dva benefika naći će se u izazovnom aspektu. Može se preterati i u dobrom. Može se želeti suviše. U toj žudnji za još jednim komadićem više, završavamo sedmicu. Nekima će možda i prijati sećanje na neobuzdanost sopstvenih želja. Jednog dana.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija