Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 3. do 10. novembra 2014. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 3. do 10. novembra 2014. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 3. do 10. novembra 2014. godine

Sunce i Venera – nebeska tela koja trenutno putuju znakom Škorpije veoma blizu jedno drugom, ove sedmice su u centru pažnje. Merkur će im se u subotu priključiti u ovom znaku.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Sunce i Venera – nebeska tela koja trenutno putuju znakom Škorpije veoma blizu jedno drugom, ove sedmice su u centru pažnje. Merkur će im se u subotu priključiti u ovom znaku, pojačavajući škorpionsku energiju. On je već prolazio ovim znakom od 27. septembra do 10. oktobra, kada je retrogradnim hodom (prividnim hodom unazad) prešao u znak Vage. Sada se vraća na neku vrstu popravnog ispita.

Sledeće sedmice će tako četiri nebeska tela biti u znaku Škorpije jer je, pored Sunca, Merkura i Venere, tu već odavno Saturn. Kako su Sunce i Venera ove sedmice veoma blizu jedno drugom (nalaze se na svega dva do četiri stepena udaljenosti), oni će zajednički delovati na isticanju ove škorpionske energije, a aspekti će se ponavljati – prvo ih formira Venera sa drugim planetama, a zatim priču osvetljava i osnažuje Sunce.

Tako će u ponedeljak Sunce ponoviti ples koji su prethodne subote odigrali Venera i Pluton snažnim sekstilom između naše zvezde i ovog nebeskog tela na ivici našeg solarnog sistema počinjemo nedelju.

Hiron iz Riba će obrazovati trigon prvo sa Venerom u ponedeljak, da bi to ponovio sa Suncem u sredu. Uranu, koji boravi u Ovnu, nije sasvim prijatna ova škorpionska prevlast. On će prvo od Venere, pa zatim od Sunca tražiti da preispitaju svoje načine delovanja i da pokušaju da ih prilagode njegovim.

Ovaj obrazac se opet ponavlja u istim danima: ponedeljak i sreda. Kao da ćemo početak sedmice stopiti u jedan pokušaj, jedan napor da situaciju sagledamo do kraja, da shvatimo suštinu problema baš kako priliči Škorpiji.

Zatim, u četvrtak, 6. novembra imamo Pun mesec u znaku Bika. Zaokružujemo i završavamo neke stvari. Neke situacije postaju jasne. Ovaj Pun mesec je veoma potentan. U celu sliku su upletene energije i Marsa i Plutona iz znaka Jarca. Oni daju snagu, želju i moć.

Ali kako je nedaleko od Sunca u trenutku Punog meseca Saturn, koji je i vladar Jarca, on obećava da ćemo iz ovoga izvući i neku pouku. Za pridike i lekcije često nismo spremni, pa nekima ono što će kulminirati sa ovim Mesecom u Biku isprva možda neće prijati. Ali veliki potencijal postoji. Mnogo možemo postići i važne stvari možemo da završimo, samo se ne treba plašiti sazrevanja.

U nedelju, kočnice koje imaju i oni najneobuzdaniji među nama, mogle bi da sasvim izgube svoju funkciju. Jer u kontakt dolaze Jupiter u Lavu i Venera u Škorpiji. Dva benefika naći će se u izazovnom aspektu. Može se preterati i u dobrom. Može se želeti suviše. U toj žudnji za još jednim komadićem više, završavamo sedmicu. Nekima će možda i prijati sećanje na neobuzdanost sopstvenih želja. Jednog dana.