Početna Magazin Godine Društvo Zvezdara: Poruke poštovanja i ljubavi za bake i deke

Zvezdara: Poruke poštovanja i ljubavi za bake i deke

Realizacijom radionica, završeni su 4. Dani seniora na Zvezdari. Manifestacija je proteklih pet dana okupila preko 300 učesnika sa Zvzedare i drugih beogradskih opština…

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
Nastavljajući realizaciju 4. Dana seniora na Zvezdari, Volonterski servis Zvezdare organizovao je interaktivne radionice pod nazivom „Dam-daš“ i „Drvo poruka“, u petak, 19. septembra 2014. godine na platou ispred Opštine Zvezdara.

U radionicama su učestvovali sugrađani svih uzrasta, ispisujući i crtajući poruke seniorima na koji način mogu svoje penzionerske dane da učine boljim i zadovoljnim. Najmlađi su pravili rođendanske čestitke svojim bakama i dekama, želeći im dugu i zdravu starost a mala izložba njihovih radova najbolja je potvrda da će bake i deke uvek biti dragocene za najmlađe, najveća podrška u odrastanju.

Sugrađane su volonteri informisali o uslugama i programskim aktivnostima koje su namenjeni seniorima tokom cele godine a bilo je i zainteresovanih budućih volontera koje je interesovalo kako se postaje zvezdarski volonter.

Veliko interesovanje je izazvala mala prateća izložba radova koji su nastali na kreativnim radionicama koje se održavaju svakog utorka u Volonterskom servisu Zvezdare. Bilo je tu bukmarkera, predmeta od stakla, drveta i plastike oslikanih ili ukrašenih dekupaž ili vitraž tehnihom, emotivne zimnice i ulovljenih srca.

Uz druženje i razgovor o potrebama većine starijih sugrađanima, načinu i mogućnostima da svakodnevni život i opšta slika u javnosti o starenju i starijim ljudima bude vedrija i humanija, na Drvetu poruka završilo je stotinak poruka upućenih seniorima. Evo nekih od njih: 

  • Da nije starijih, ne bi bilo ni mladih. Optimizam je najvažniji, zato – glavu gore! Zorica (53).
  • Majke nam trebaju i kad ostare i kad su nemoćne, da nas teše i zagrle. Marija (48).
  • Budite zadovoljni onim što imate, borite se za bolje i uvek glavu gore. Pilip (71).
  • Poštujte starost i za nju sačuvajte sve najlepše. Jasna (40).
  • Ništa na ovom svetu nije vredno nestanka vašeg osmeha! Uvek će biti nekog kome će vaš osmeh mnogo značiti a vaše postojanje nama znači sve. Budite zdravi i veseli! Tina (16).
  • Osmeh na licu i uživajte dok možete! Vera (74).
  • Čuvajte prijatelje, oni su najbolje društvo! Filip (13).
Realizacijom današnjih radionica, završeni su 4. Dani seniora na Zvzedari. Manifestacija je proteklih 5 dana okupila preko 300 učesnika sa Zvzedare i drugih beogradskih opština.