Magazin Godine Tehnologija i obrazovanje

Starica iz Mičigena diplomirala u 97. godini

Nemačka: univezitetsko obrazovanje i za one u trećem dobu... Za to vreme u Srbiji - blokada i za apsolvente...

Margaret Bekema iz Mičigena dokaz je da nikad nije kasno da ostvarite svoje ciljeve. Naime, ova starica je u 97. godini dobila diplomu, i to 79 godina od kada je zaista trebalo da diplomira.

Kako prenosi “USA today”, Margaret je bila prinuđena da napusti katoličku školu koju je pohađala kako bi se brinula o porodici. Njena majka imala je rak, a morala je da se brine i o troje mlađih braće i sestara. Ipak, nikada nije odustala od želje da diplomira, a odlazak iz škole je, kako je navela, slomio njeno srce.

Čak 79 godina kasnije, ona je obukla diplomsku odoru i stavila diplomsku kapu, da bi joj, pred porodicom i prijateljima bila uručena službena počasna diploma.

– Nakon svih ovih godina, predstavljajući vrednosti koje naša škola zastupa, ponosno dodeljujemo zvaničnu počasnu diplomu našoj Margaret – rekao je direktor škole.

Inače, nakon što je njena majka umrla, Margaret je radila za vojsku i postala vaspitač, prenosi Blic.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija