Magazin Godine Život i godine

Živeti večno (4): Regenerativna medicinska terapija

Aubrey de Grey, britanski istraživač starenja, veruje da ćemo proces starenja moći da zaustavimo za 40 godina ili manje.

U duhu “razmišljanja van kutije”, u nastavcima delimo sa vama priču Dick Pelletier-a iz Instituta za etiku i nove tehnologije.

Dakle, kada možemo očekivati da taj strašni ljudski bič starenja bude eliminisan?

Aubrey de Grey, britanski istraživač starenja, veruje da ćemo proces starenja moći da zaustavimo za 40 godina ili manje.

Njegova ideja da pobedimo starost uključuje regenerativne medicinske terapije.

Upravo ove metode ispituje stipendista SENS fondacije sa Wake Forest univerziteta Anthony Atala, koji je već stvorio bešike za zamenu kod devetoro dece.

On je nedavno pričao na TED konferenciji o tome kako stvoriti ljudsku jetru od matičnih ćelija razvijenih u bioštampaču (bioprinter).


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija