Društvo Magazin Godine

Podgorički penzioneri grade drugu Ljepoticu

U crnogorskom glavnom gradu, gradi se druga zgrada za penzionere od sredstava koja će delimično biti skupljena dobrovoljnim učešćem penzionera Crne Gore.

U Podgorici je, 25. juna 2014. godine, upravni odbor Udruženja penzionera aktivirao odluku o dobrovoljnom, solidarnom učešću penzionera ovog grada u stambenoj gradnji. Odluka je, inače, privremeno prestala da važi decembra 2013. godine.

Crnogorski list Dan prenosi da će se novac prikupljen na ovaj način koristiti za finansiranje gradnje druge stambene zgrade sa 100 stanova za podgoričke i penzionere gradskih opština. Ova zgrada nalaziće se u neposrednom komšiluku prve ovakve zgrade koju su još pre useljenja, penzioneri nazvali “Ljepotica”.

“Penzioneri će za finansiranje stanova izdvajati sredstva prema sljedećim kriterijima: od penzija do 200 eura – jedan euro, od penzija u rasponu između 200 i 400 eura – po 1,5 euro i od penzije preko 400 eura izdvajaće se dva eura.”

“Odluka će se primjenjivati počev od juna, što znači da će sredstva po ovom osnovu početi da se izdvajaju od penzija isplaćenih u julu. Akcija će trajati do kraja decembra 2015. godine”, objasnio je Milo Đurović, iz službe za informisanje Udruženja penzionera. Od ove odluke biće izuzeti oni penzioneri koji su se prethodno izjasnili da ne žele da učestvuju u akciji.

Kao i za “Ljepoticu“, grad Pogorica je penzionerima dodelio lokaciju besplatno, sa rešenim komunalijama i svim infrastrukturnim sadržajima, a gradnju će finansirati i donatori: Vlada Crne Gore preko ministarstva i Fond PIO CG. Naknon ove, planirana je i treća “penzionerska” zgrada.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija