Početna Magazin Godine Zdravstveni centar u Valjevu pred gašenjem

Zdravstveni centar u Valjevu pred gašenjem

Zdravstvenom centru u Valjevu hitno je potreban novac zbog preko pet miliona evra dugova mnogobrojnim dobavljačima koja stižu na potraživanje krajem avgusta ili početkom septembra 2013. godine, upozorava dr Dobrivoje Grujičić, v.d. direktora za Večernje:

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
– Kompanija „Simens“ raskinula je ugovor jer im za servisiranje skenera i magnetne rezonance dugujemo oko 270.000 evra, pa ovi dijagnostički uređaji već duže vreme rade u takozvanom „havarijskom“ režimu. Dugovi dobavljačima kreću se od milion do 30 miliona dinara. Poslednjih godinu i po nisu plaćani ni stručni konsultanti iz Beograda, angažovani u angiosali i magnetnoj rezonanci. Samo za lekarske konzilijume dugujemo milion i po dinara.
Grujičić ističe da je Ministarstvo zdravlja odobrilo 10 miliona dinara za nabavku nove cevi za skener, ultrazvučni aparat i opremu za kor-biopsiju dojke. Dalo je i zeleno svetlo za nabavku nove rendgenske cevi za angiosalu, koja košta oko 7,6 miliona dinara. 
– Od Ministarstva, ukupno ćemo dobiti oko 17 miliona dinara. Kompanija „Simens“ ponudila je da za četiri miliona zameni vitalne delove na magnetnoj rezonanci, kako više ne bi radila u havarijskom režimu. Potrebna su nam i dva miliona za servisiranje sterilizatora, jer ako on stane, biće onemogućeno izvođenje operacija u hirurškom bloku – zaključio je dr Grujičić.