Početna Magazin Godine Zdravstvena zaštita penzionera u Podgorici

Zdravstvena zaštita penzionera u Podgorici

U Podgorici je juče, 11. decembra, Nebojša Kavarić, direktor Doma zdravlja Podgorica, održao prezentaciju na temu zdravstvene zaštite starijih. Ocenio je, prenosi crnogorski portal Analitika, da su stari, preko Saveza udruženja penzionera, veoma kvalitetan opservator zdravstvenog sistema.

Najavljujući da će broj izabranih lekara na teritoriji glavnog grada Crne Gore biti povećan za deset, Kavarić je istakao da upravo oni imaju jednu od najznačajnijih uloga u zdravstvenoj zaštiti penzionera.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Trebalo bi da timovi izabranih lekara rešavaju zdravstvene psihosocijalne probleme starijih Podgoričana putem preventivnih programa, lečenjem i negom, a to se može postići samo uz dobru saradnju sa porodicom i bliskim osobama.

Kavarić je rekao da Savez udruženja penzionera ima veoma kvalitetne predloge za unapređenje zdravstvenog sistema. Članovi Saveza su izrazili želju da se edukuju o raznim oboljenjima, te se sa edukacijom već počelo u nekim mesnim zajednicama, a planirano je i proširenje te akcije. Ubrzane su procedure u okviru Doma zdravlja, a u sledećoj fazi će biti poboljšana dostupnost zdravstvene zaštite na druga dva nivoa.

Predsednik Saveza udruženja penzionera Branko Vešović rekao je da u Savezu smatraju da treba oformiti Komisiju za zdravstvenu zaštitu starijih osoba koja bi sarađivala sa domovima zdravlja i edukovala penzionere putem tribina