Ekonomija Magazin Godine

Zbog penzija, poslanik Srpske liste obratio se Ustavnom sudu u Prištini

Nenad Rašić traži ocenu ustavnosti naloga Ministarstva rada i socijalne zaštite nepriznatog Kosova da se obustavi isplata osnovnih penzija.

Poslanik Srpske liste u skupštini nepriznatog Kosova i bivši ministar rada i socijalne zaštite Nenad Rašić obratio se Ustavnom sudu zbog naloga Ministarstva rada i socijalne zaštite da se obustavi isplata osnovnih penzija penzionerima koji ne žive na Kosovu, objavio je danas prištinski list “Zeri”, a prenosi Radio KiM.

Sadašnji ministar rada i socijalne zaštite Arban Abraši preduzeo je korak ukidanja tzv. “osnovnih penzija” za sve koji nemaju prebivalište na teritoriji nepriznatog Kosova kako bi raščistio penzioni sistem koji je prepun neregularnosti, a čime bi Kosovo uštedelo 12 miliona evra.

Pročitajte i tekstove: 

Ovom koraku se suprotstavio i pokret Samoopredeljenje, koji Abrašijev potez smatra aktom protiv penzionera koji žive u dijaspori, dodaje se u tekstu prištinskog lista.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija