Početna Magazin Godine Zaštitnik građana izražava sumnju u ustavnost zakona kojima se umanjuju penzije i plate

Zaštitnik građana izražava sumnju u ustavnost zakona kojima se umanjuju penzije i plate

Saša Janković, zaštitnik građana, izrazio je ozbiljnu sumnju u ustavnost zakona kojima se umanjuju penzije i plate zaposlenih u javnom sektoru.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
Janković je danas, 26. novembra 2014. godine, tokom sastanka sa predstavnicima Udruženja sindikata penzionera Srbije (USPS) i Udruženja vojnih penzionera Srbije izneo uverenje da će Ustavni sud, u razumnom roku, naći vremena da odluči o podnetim inicijativama za ocenu ustavnosti Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija.

Inicijativu za ocenu ustavnosti podneli su predstavnici USPS koji smatraju da su im donošenjem tog zakona povređena Ustavom garantovana prava, pre svega pravo na imovinu.

Navedeno je i da su predstavnici Udruženja vojnih penzionera Srbije zaštitniku građana izneli i problem koji vojni penzioneri imaju sa usklađivanjem visine penzija pošto PIO Fond ne izvršava odluku Ustavnog i presude Vrhovnog kasacionog suda i Upravnog suda.

Zaštitnik građana je pozvao predstavnike Udruženja vojnih penzionera da podnesu pritužbu na rad nadležnih organa, prenose Vesti-online.