Društvo Magazin Godine

Zagrljaji po pristupačnoj ceni (video)

Ali C. je 47-godišnja Njujorčanka neobičnog zanimanja. Neobičnog čak i za Njujork. Ona se mazi i grli sa nepoznatim ljudima.

Nismo sigurni koji je pravi termin na srpskom: profesionalna mazuljica? Grljačica? Deliteljica nežnosti?

Kakogod, ukoliko neko ima potrebu za zagrljajem, može da kontaktira Ali putem njenog sajta. Kada se dogovore, potpiše se svojevrstan ugovor koji precizira usluge, šta se sme, a šta ne, i uplati 60 dolara. Za tu sumu se dobija 45 minuta grljenja i maženja u njenom stanu. Čaj i kolače obezbeđuje Ali.

Sat vremena košta 80, za 200 dolara klijent može da provede noć u njenom naručju, a za praznike postoji posebna tarifa, ali i najveće interesovanje. Npr. za 250 dolara može se dobiti tri sata grljenja pored božićne jelke.

Ona objašnjava da je to svojevrsna terapija potrebna mnogim ljudima u ovom otuđenom svetu.
“Znate li da je dokazano da zagrljaji snižavaju krvni pritisak, povećavaju nivo serotonina (hormona sreće) u telu, smiruju nervni i ojačavaju imuni sistem?”, piše Ali na svom sajtu.

Svesna je da njena “terapija” može nekome i da ubrza puls. Objašnjava da, iako je dolazilo do toga da se klijenti uzbude seksualno, oni se nakon seanse ne osećaju neprijatno. Može svakome da se desi, ali je klijentima jasno stavljeno do znanja da nema nagosti, seksualnih odnosa, niti je dozvoljeno da joj dodiruju grudi. Nakon kratkog upoznavanja i priče, počnu da se grle i maze i to je to. Svi su srećni i zadovoljni.

Iako je njen izbor profesije neobičan, ona nije jedina. Konkurencija u ovom poslu raste. Čim se prepozna potreba, nađe se i neko da tu potrebu ispuni. Za određenu finansijsku nadoknadu, naravno. A Njujork važi za prestonicu usamljenih ljudi. Kao i Japan u kome već izvesno vreme postoje osobe koje nude slične usluge. Ludo? Ili veoma tužno?


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija