Početna Magazin Godine Za penzionere opasniji odlazak na šalter nego pad sa velike visine

Za penzionere opasniji odlazak na šalter nego pad sa velike visine

Prvog radnog dana u decembru 2013. godine, novinari su preneli vest o dva penzionera – jedan 76-godišnjak preminuo je u prostorijama Elektodistribucije Novi Sad, a jedan 73-godišnjak preživeo je pad sa četvrtog sprata.

Gospodin D.S. otišao je u Elektrodistribuciju da proveri visinu nadoknade za utrošenu struju za kuću u kojoj ne živi. Ovih dana se mnogo priča o plaćanju računa za struju zbog reprograma duga. Međutim, ovaj gospodin nije imao razloga za brigu.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

U Elektrodistribuciji ističu da su netačne priče, koje su odmah počele da kruže, da je čovek preminuo bukvalno za šalterom svađajući se. Zapravo, pošto mu je pozlilo, zaposleni su ga pozvali da pređe u prostor za individualne razgovore.

Pozvana je hitna pomoć koja je, kada je došla, mogla samo da konstatuje smrt.

Za razliku od D.S, gospodin N.B. imao je sreće. On je pao sa stepeništa, preko gelendera i to sa četvrtog sprata. Teško je povređen, ali je preživeo. U Kliničkom centru Vojvodine kažu da mu je stanje stabilno.

Istog dana, u istom gradu, ovi događaji koje povezuje to da se radi o starijoj gospodi od kojih je jedan imao retku nesreću, a drugi bio izuzetno srećan, podstakle su ljude da njihovu sudbinu podignu na nivo primera za celo društvo.

U Srbiji, zaključak je mnogih komentara, penzioner ima više šanse da preživi pad sa velike visine, nego odlazak na šalter...