Vulin: Veće penzije samo pod jednim uslovom

Vulin: Veće penzije samo pod jednim uslovom

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u tehničkom mandatu novinarima na Zlatiboru je rekao da će povećanja penzija biti ako država bude nastavila da ostvaruje rezultate kao do sada.

Ilustracija: Baja Patak

Nadam se da ćemo o povećanju penzija moći da razgovaramo sa MMF-om već krajem ove i početkom naredne godine, kaže Aleksandar Vulin.

“Da budem vrlo jednostavan, ako budemo nastavili ovako – biće, ako ne budemo – neće. Mi ćemo trošiti samo ono što imamo i što možemo. Ukoliko privreda nastavi da zapošljava veći broj ljudi, da povećava zarade, ukoliko procenat dotacija koje država daje za penzije nastavi da se smanjuje, a doprinosi budu rasli kao što rastu u ovom periodu, naravno”, rekao je Vulin.

Vulin je sa direktorkom Fonda PIO Draganom Kalinović obišao Specijalnu bolnicu za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma “Čigota” na Zlatiboru, u kojoj boravi prva grupa penzionera koji su ostvarili pravo na rehabilitaciju o trošku tog fonda.

Izvor: B92

3 comments

 • Vulin se pita za penzije isto koliko i ja. Covek bi da bude vazan ali mu ne polazi za rukom a ni glavom

  Reply
 • Vala, baš! A ja pitala Penzin a li će nam i kada stići “povećanje”, a oni mi poručili da pročitam šta Vulin kaže!
  Kao da to ikoga zanima!

  Reply
  • Ovo što ste napisali nije tačno. Na Vaše pitanje kada će penzije biti povećane odgovorili smo ovo: “Poštovana, Sve odgovore možete saznati ako pažljivo pratite Penzin, direktno na sajtu, na Fejzbuku, u našim mejlovima, itd.”
   A to što ste od desetine tekstova na tu temu rešili da najradije pročitate šta kaže Vulin – to nije naša krivica.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *