Vulin: Veće penzije samo pod jednim uslovom

Vulin: Veće penzije samo pod jednim uslovom

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u tehničkom mandatu novinarima na Zlatiboru je rekao da će povećanja penzija biti ako država bude nastavila da ostvaruje rezultate kao do sada.

Ilustracija: Baja Patak

Nadam se da ćemo o povećanju penzija moći da razgovaramo sa MMF-om već krajem ove i početkom naredne godine, kaže Aleksandar Vulin.

„Da budem vrlo jednostavan, ako budemo nastavili ovako – biće, ako ne budemo – neće. Mi ćemo trošiti samo ono što imamo i što možemo. Ukoliko privreda nastavi da zapošljava veći broj ljudi, da povećava zarade, ukoliko procenat dotacija koje država daje za penzije nastavi da se smanjuje, a doprinosi budu rasli kao što rastu u ovom periodu, naravno“, rekao je Vulin.

Vulin je sa direktorkom Fonda PIO Draganom Kalinović obišao Specijalnu bolnicu za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma „Čigota“ na Zlatiboru, u kojoj boravi prva grupa penzionera koji su ostvarili pravo na rehabilitaciju o trošku tog fonda.

Izvor: B92

3 komentara

 • Vala, baš! A ja pitala Penzin a li će nam i kada stići „povećanje“, a oni mi poručili da pročitam šta Vulin kaže!
  Kao da to ikoga zanima!

  Odgovori
  • Ovo što ste napisali nije tačno. Na Vaše pitanje kada će penzije biti povećane odgovorili smo ovo: „Poštovana, Sve odgovore možete saznati ako pažljivo pratite Penzin, direktno na sajtu, na Fejzbuku, u našim mejlovima, itd.“
   A to što ste od desetine tekstova na tu temu rešili da najradije pročitate šta kaže Vulin – to nije naša krivica.

   Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *