Vučić: Povećanje penzija bi moglo da prati rast plata

Aleksandar Vučić izjavio je na sednici Glavnog odbora PUPS-a da će se truditi da povećanje penzija ubuduće prati rast plata.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Da će se on truditi da buduće povećanje penzija prati rast plata izjavio je predsednik Republike Srbije koji, po svojim ovlašćenjima, ne bi trebalo da ima bilo kakvu moć nad penzijskim sistemom države.

Naglasio je da je dobro razumeo ključni zahtev koji je Milan Krkobabić, predsednik PUPS-a izneo na sednici Glavnog odbora Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) 22. avgusta. Zahtev je bio da penzije prate rast plata.

„Nisam siguran da će sto odsto to moći da bude tako. A imate moje obećanje da ću se truditi“, rekao je.

Vučić je ovom prilikom izjavio i da  da su penzije danas najveće u savremenoj istoriji Srbiji. To, dodao je, ne znači da ne moraju da rastu brže.

Zahvalnost onima kojima se otima i onima koji su pozdravili otimanje

Aleksandar Vučić je na sednici GO PUPS-a označio najstarije građane kao vrstu tihe većine koja se najmanje žali i najmanje kuka.

„U Srbiji postoji neverovatan paradoks – trudeći se da stvorimo budućnost za našu decu, najveću podršku smo imali od najstarijih“, ocenio je Vučić. Penzioneri su uvek spremni da budu „na braniku otadžbine“.

„Uvek imaju najviše razumevanja za državu, razumeju sve spoljnopolitičke aspekte i potrebe da sačuvate samostalnost i slobodu Srbije. Ali oni su i ljudi koji razumeju i ekonomske probleme”, rekao je Vučić. Kada je ekonomija u pitanju, penzioneri dobro razumeju da ukoliko je ona loša ne mogu da se isplaćuju obaveze.

Aleksandar Vučić se, međutim, nije osvrnuo na one penzionere koji očekuju da, ukoliko je ekonomija tako sjajna kao što se tvrdi, država vrati ono što im je dužna.

Vučić nije ostao dužan PUPS-u. Zahvalio se ovoj stranci i njenim članovima na svemu što su radili od kada učestvuju u vlasti sa Srpskom naprednom strankom.

„Beskrajno sam zahvalan najstarijim građanima. Zahvalan sam i PUPS-u jer je, kada je bilo teško, dobro razumeo ono što smo radili“, rekao je Vučić kako prenosiPolitika.

Razumevanje za potrebe stranke sa kojom participiraju u vlasti verovatno jeste nešto na čemu PUPS-u treba da se zahvali predsednik SNS-a. Penzioneri i najstariji građani Srbije teško da imaju na čemu da im budu zahvalni.

Fotografija: Egor Myznik za Unsplash