Magazin Godine Svet

Vremešni čuvari bankomata

U Indiji, bankomate, kojih ima oko 104.500, obezbeđuju uglavnom stariji ljudi. Prema dostupnim podacima, prosek godina čuvara bankomata u Indiji je 67.

Sajt Gde investirati prenosi da u agencijama koje organizuju obuku ovih kadrova i onda zapošljavaju čuvare bankomanata kažu da se za ovaj posao uglavnom javljaju stariji muškarci koji često imaju problema sa vidom i koji su uopšte slabog fizičkog stanja.

Mesečna plata ovih ljudi koji noću stražare pored bankomanata iznosi oko 2.700 rupija (oko 32 evra). Banke agencijama za ovu uslugu uplaćuju između 3.000-6.000 rupija po osobi (35-72 evra).

Indijski policajci smatraju da godine čuvara predstavljaju problem. Tokom patrole, policajci često bude zaspale čuvare iako to ne spada u njihov posao.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija