Početna Magazin Godine Umetnost Vreme se meri Suncem

Vreme se meri Suncem

Vreme se meri Suncem

Darko Mladenović, dizajner koji je tokom karijere radio sa modnim markama kao što su Kristofl, Bakara, Lankom, Luj Viton i Svarovski, pokrenuo je svoju robnu marku i dizajnirao luksuzni ručni sat „Darko Džiometrik“ (Darko Geometric).

– Sunce je osnov za merenje vremena. Ideju o vremenu dobijamo kroz kretanje planeta oko Sunca. Dizajnom mog sata pokušavam da idem mnogo dalje od istorijata mehanizma satova – na ideju o značenju vremena, u prostor odakle vreme potiče. To je, na neki način, povratak na suštinu i istinu – objašnjava svoju inspiraciju Mladenović.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Jednostavnim prelomima na geometriji kružnog osamnaestokaratnog prstena i centralnog polja, Mladenović postiže igru svetla i senki u klasičnoj šemi časovnika od dvanaest podeoka koja jasno asocira na Sunce i njegove zrake, dan i noć, svetlo i tamu, i vreme koje protiče od jednog do drugog, i natrag.

Više o Mladenoviću, njegovom satu i konceptu „veliko pojednostavljivanje“ koji je osmislio i primenio u svom dizajnu čitajte na sajtu Večernjih novosti.