Početna Magazin Godine Vojni penzioneri traže ocenjivanje ustavnosti predloga vanrednog usklađivanja penzija

Vojni penzioneri traže ocenjivanje ustavnosti predloga vanrednog usklađivanja penzija

Vojni penzioneri traže ocenjivanje ustavnosti predloga vanrednog usklađivanja penzija

Nezadovoljni kršenjem zakonskih i ustavnih prava  vojnih penzionera, Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije je Ustavnom sudu Srbije predalo  Inicijativu za ocenu ustavnosti i zakonitosti Zaključka Vlade Srbije od 30.10.2015. godine, kojim je na nezakonit način regulisano varedno usklađivanje vojnih penzija od 1.1.2008. godine.

Udruženje priprema i krivičnu prijavu protiv lica zaposlenih u RF PIO zbog nezakonitog rada i nanete ogromne štete fondu, budžetu i građanima Srbije.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Sprovodeći Zaključak Vlade Srbije od 30.10.2015. godine, o vanrednom usklađivanju vojnih penzija za 11,06 od 1.1.2018. godine, RF PIO vodi pravi medijski rat protiv vojnih penzionera koji nisu prihvatili ponuđeni model rešavanja vanrednog usklađivanja kao nezakonit i neustavan.

Svakog dana se u medijima pod kontrolom aktuelene vlasti (RTS, Politika) obavljuju prilozi koji afirmišu vansudsko poravnanje penzionera sa RF PIO koji je većina odbacila kao pokušaj prevare.   Na ovakav način se umanjuje politička šteta koju imaju stranke u aktuelnoj vlasti zbog nečinjenja od 2012. godine i prikrivanja štete koja je naneta budžetu i građanima Srbije.

Javnost Srbije se na ovakav način okreće protiv vojnih penzionera koji su desetinom javnih protesta ukazivali na bahatost aktuelne vlasti u Srbiji i umanjuje političku štetu koju trpi zbog toga. Medijski rat aktuelne vlasti protiv vojnih penzionera se nastavlja!

Udruženje poziva medije da u skladu sa svojom uređivačkom politikom organizuju prezentaciju stavova udruženja o tom problemu.

Preneto iz saopštenja USPVLS.