Finansije i lične finansije Foto albumi

Vođenje ličnih finansija

Dobra stvar u vezi sa novcem, koliko god da ga ima ili nema, jeste u tome što je novac merljiva kategorija. 

To znači da uvek možete da znate čime (ne)raspolažete, a to je već prvi korak ka planiranju kućnog budžeta i ka eventualnim investicijama.
Kod nas, nažalost, još uvek nije rasprostranjen običaj preciznog vođenja ličnih prihoda i rashoda na papiru – crno na belo. 
Istina je da svi mi u svakom trenutku tačno znamo koliko imamo ili nemamo sredstava, ali je takođe istina i da smo često nesvesni gde nam novac “odlazi”.
Dobra stvar jeste u tome što novac ne odlazi – mi ga potrošimo. To jesu najčešće stvari bez kojih ne možemo kao što su voda, struja, grejanje, hrana, odeća, ali, možda možemo da probamo da različitim strategijama smanjimo ove svakodnevne troškove kako bismo sebe obradovali viškom, ma koliki on bio.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija