Početna Magazin Godine Više stradalih u požaru u neregistrovanom domu za stare

Više stradalih u požaru u neregistrovanom domu za stare

Više stradalih u požaru u neregistrovanom domu za stare

U požaru koji je izbio u stambenoj zgradi u Pančevu poginule su tri osobe, a 11 je povređeno. Policija je uhapsila dve osobe – organizatorku neprijavljenog doma za stare i osobu koja je izdavala prostor.

Požar je izbio u trospratnoj stambenoj zgradi, u ulici Svetog Save u Pančevu, broj 60 a, u jednom od tri stana koja su služila za izdavanje i koja su pretvorena u dom za stare. Među stradalima i povređenima je najviše starih, bolesnih i slabo pokretnih.

Tri osobe – dve žene i jedan muškarac, preminule su od posledica gušenja. U stanu u kom je izbio požar, u trenutku tragedije nalazile su se još četiri osobe, saznaje Blic.

Povređeni su prevezeni u pančevačku bolnicu, odakle su tri osobe poslate u Beograd – dvoje na VMA, zbog trovanja ugljen-monoksidom, a jedna starija gospođa u Zvečansku zbog teže opekotine na desnoj strani tela.

„Ovih osmoro koji su kod nas zbrinuti su stabilno i ne očekujemo pogoršanje njihovog zdravstvenog stanja“, rekao je za RTS direktor Opšte bolnice Pančevo Slobodan Ovuka.

Požar je izbio u četiri i pedeset, a u gašenju vatre učestvovalo je sedam vatrogasaca i tri vozila. Pripadnici Sektora za vanredne situacije brzo su ugasili požar koji je odneo tri života.

„U pitanju je bio manji požar i on je ubrzo ugašen“, rekao je Boro Majkić, komandir Spasilačko-vatrogasne brigade Pančevo.

Najverovatnije se zapalio krevet u jednom trosobnom stanu na drugom spratu, u jednoj maloj prostoriji u kojoj se nalazio veliki broj ljudi. Dim se zatim proširio na još jedan stan koji se nalazi iznad.

Dopisnik RTS-a javlja da se u dva stana nalazilo 14 starijih osoba, a da su ukupno tri stana u toj zgradi služila za iznajmljivanje.

U međuvremenu, policija je saopštila da je uhapsila organizatorku neprijavljenog doma z a stare. Uhapšena je Lj. M. zbog osnova sumnje da je počinila krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti.

Policija je uhapsila i izdavaoca prostorija S. S, zbog sumnje da da je počinio krivično delo pomaganje u izvršenju teškog dela protiv opšte sigurnosti.

Dalji rad na ovom slučaju se nastavlja. Uzroci ove nesreće biće utvrđeni po završetku uviđaja, kaže Boro Majkić.

Preporučujemo za čitanje dva teksta u vezi sa temom koja provejava i u ovoj strašnoj vesti: