Početna Magazin Godine Viktorija Modesta – bionička pop-zvezda (video)

Viktorija Modesta – bionička pop-zvezda (video)

Viktorija Modesta – bionička pop-zvezda (video)

Zbog nemara lekara na njenom rođenju, Viktorija je detinjstvo provela u bolnicama, i na kraju je ostala bez jedne noge od kolena. Danas već godinama gradi karijeru kao svestrana umetnica…

Viktorija Modesta Moskalova (Victoria Modesta) rođena je 1988. godine u Letoniji, ali od 1999. godine živi sa roditeljima u Londonu.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Incident prilikom rođenja doveo je do velikih problema sa levom nogom, i 2007. godine, odlučila se na dobrovoljnu amputaciju noge ispod kolena kako bi unapredila svoju pokretljivost i zaštitila se od daljih komplikacija.

Nekoliko godina ranije, već u 15. godini, Moskalova je radila kao fotomodel za razne magazine. Godine 2008. organizovala je izložbu fetiš-garderobe u Zagrebu. Već naredne godine rešila je da se iskaže i kroz muziku, i od tada snima i objavljuje, a svoju muziku koristi i na svojim revijama. Učestvovala je i kao izvođač u predstavi „Zimska kraljica“ na zatvaranju Letnjih paraolimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

Gradeći karijeru, Viktorija svoj hendikep ističe u prvi plan, koristeći prostetičku nogu kao modni i umetnički detalj, kako u projektima, tako i na crvenom tepihu.